Aktier i min portfölj

Uppdaterades 2021017

Listan visar mina investeringar men det är inte tänkt som rekommendation. Vissa av innehaven har jag haft i många år portföljen. Jag har också alldeles för många aktier men har svårt att begränsa mig. Jag har tidigare år försökt att minska antalet innehav men det har inte gått så bra. För mig blir det lättare att fortsätta med mitt aktiesparande om jag har stor spridning. Jag vill också ha en utdelninsportfölj där jag får utdelning alla månader av året och det är lättare att få till med många innehav men det finns såklart också många nackdelar. Jag har ingen möjlighet att följa innehaven aktivt vilket också kan vara en fördel då jag får titta i en längre

Svenska och Utlänska aktier i alfabetisk ordning:

1 ABB
2 Abbvie
3 Activision blizzard 
4 Akelius Pref
5 Alphabet
6 Atlas Copco
7 Boliden
8 Boliden
9 Bure
10 Calmark 
11 Castellum
12 Cibus
13 Creades
14 Deutsche wohnen
15 Digital Realty Trust
16 Epiroc
17 EQT
18 Equinor
19 Essity
20 Evolution gaming
21 Ework
22 Fortnox
23 G5 Entertainment
24 H&M
25 Holmen
26 Hufudstaden
27 ICA
28 Industrivärden
29 Investor
30 JnJ
31 Kindred
32 Klövern pref
33 Knowit
34 Kraft foods Heintz
35 Lumito
36 Lundin Energy
37 Maersk
38 MMM
39 Nibe
40 Nordea
41 O
42 Pfizer
43 PG
44 SBB
45 SCA
46 Seb
47 Skanska
48 Skistar
49 SSAB 
50 Stillfront
51 Surgical Science
52 Swedbank
53 Swedencare
54 Svolder
55 Tele 3
56 Telia
57 TF Bank
58 Tomra
59 Wells Fargo
60 XACT Norden Högutdelare
61 Åf

Fonder:

Avanza zero

Avanza Global

Avanza emergingmarket

Nordea Ryssland

Enstaka obligationer

19 kommentarer till Aktier i min portfölj

 1. Fin fin portfölj mamman 🙂 Många bolag där som jag inte riktigt har koll på. Kommer det komma analyser till bolagen senare?

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej. Vad gäller analys så lägger jag inte mycket tid på det. Jag försöker mer ha en strategi iallafall för de mer långsiktiga aktierna. Jag vill ha bolag som gör vinst, har tillväxt, har någon fördel i den bransch de agerar, inte för högt värderat osv. Jag får se till att skriva ett inlägg om detta.

   Gilla

 2. Fin portfölj! Ser att du har 3 av de 4 svenska storbankerna i din portfölj… Någon speciell anledning till detta?
  Mvh
  Bearfighter Investment

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Direkt äger jag SEB och Nordea. Innehavet i Nordea är mycket mindre och har hängt med länge och ligger på aktiekontot. Har funderat på att avyttra men har ingen förlust att kvitta mot.

   Gilla

 3. Atlas Investo skriver:

  Hej där!

  Hade varit intressant att veta din ”starting point”, alltså hur mycket kapital gick du in på börsen med när du började? Var det 2008? Du har ju en fantastisk utdelning idag! Att det gick fortare än du trodde känns ju hoppingivande för oss andra som ligger en bit bakom☺. Hur mycket fortare än din ursprungliga plan gick det att nå din ”ekonomiska frihet”?

  Hur uppstod ditt intresse för aktier initialt?

  Läste i något tidigare inlägg du gjort att du inte delar intresse med så många andra i din omgivning (kanske var det mest kvinnor?). Jag tror att det gäller för många ekonomi och finansintresserade. Eller så mörkar många sitt intresse för ekonoml, då det nästan verkar lite tabu att prata om det – men inte om vilka dyra kläder eller resor man köpt… Väldigt få i min omgivning verkar bygga finansiella ”kapitalmaskiner” genom att handla på börsen. Så här är ni i bloggosfären mina bollplank att dela tankar och idéer.

  Hur som helst så är din blogg intressant, imponerande vad du uppnått hittills och jag kommer följa dig med spänning.

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  atlasinvesto.blogg.se

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej tack för din kommentar och vänliga ord. Ska försöka svara i ett inlägg när tid ges. Men kortfattat så gick jag in med rätt mycket 2008 då jag hade sålt en lägenhet utan att köpa ny. Kommer inte ihåg med hur mycket ska dubbelkolla. Min kära far lärde oss om aktier iallafall att de fanns men inga mer detaljer. Jag visste inte om effekten av ränta på ränta och tänkte mig att där jag är nu skulle jag vara i 50 års åldern. Innan räknade jag bara på räntan på sparade pengar vilket är en helt annan sak. Jag tycker som du att bloggvärlden är väldigt bra med trevlig ton vilket jag gillar.
   Lägger till din blogg
   Mvh

   Gilla

 4. Håkan skriver:

  Hej aktiemamman! Vad tror du om aktieåret 2019?
  mvh Håkan

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Jag tror att börsen går upp under våren och sen någon nedgång till sommaren eller hösten. Sen upp igen! Men det som lever få se 🙂 Vad tror du själv?

   Gilla

   • Håkan skriver:

    Jag tror på uppgång nu i vår🙂 senare i år en nedgång!
    Har du några bra aktietips?

    Gilla

   • aktiemamma skriver:

    Få se om vi har rätt! Aktietips är svårt. Jag har mycket tråkiga aktier med utdelning! Senaste tiden har jag ökat i ABB, SCA, Pfizer men mest i indexfonder som jag tänkt sälja på topp och köpa utdelningsaktier för. Får se hur det går!

    Gilla

 5. Håkan skriver:

  Så i framtiden kommer du satsa på utdelningsportfölj?

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Majoriteten av min portfölj är utdelningsaktier som jag försöker få fördelat över årets alla månader. Anledningen är främst att annars kommer jag inte våga hoppa av ekorrhjulet! Men jag försöker även hitta tillväxtaktier för spänning och för att det är kul. Fonder köper jag när jag har kapital och inte kan bestämma mig för vad jag vill köpa. Min strategi är att göra investerandet så enkelt som möjligt. Hur gör du själv?

   Gilla

 6. Håkan skriver:

  Har mest utdelningsaktier har samma strategi som du har fördelar köpen över årets alla månader!

  Gilla

 7. Håkan skriver:

  Hej aktiemamma!
  Vad tror du om sommarbörsen?
  Håkan

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej Håkan
   Jag trodde att börsen skulle ner i sommar men så kom en nedgång redan i maj så nu är jag inte lika säker. Jag har gått in i XACT Bear men det har inte gått så bra nu när börsen återhämtat sig. Långsiktigt tror jag ändå på aktier… själv?

   Gilla

 8. Sven åke skriver:

  Spännande att följa dig och dina mål

  Gilla

 9. Robin skriver:

  Hejsan och tack för bra läsning. Undrar om din Aktielista/Fondlista är oförändrad även detta år ?
  Tack på förhand. / Robin

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej tack för påminnelsen. Jag har nya aktier i aktielistan men små poster och några kanske inte så långvariga. Målet att ha runt 12 aktirr i porföljen har jag slopat. Det fungerar inte för mig, det blir för tråkigt helt enkelt. I andel av portföljen så är det Investor som gäller H&M är också ett relativt stort innehav men jag har årligen viktat ner.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s