Fördelen med ISK för staten

ISK kontot är ett relativt nytt fenomen. Fanns inte när jag började med aktier under finanskrisen 2007. 2011 var starten för det nya slags kontot som storbankerna ville ta betalt för att öppna men inte nischbankerna som Nordnet & Avanza. För mig blev det starten för att i stort sätt all min ekonomi hanteras hos Avanza. 10 år har alltså sparformen funnits och 2 skatteändringar har redan utförts. Snart kanske dags för en till men då troligen efter valet 2022.

Sen finns det stora ekonomiska vinster för staten med ISK. Att medborgare blir rikare behöver inte vara av ondo. Hade det varit fallet så hade staten avskaffat alla bidrag omedelbart. Finns många exempel på bidrag som hamnat i ett fåtal människors fickor.

Vid år som 2007 eller 2020 så kommer pengar att fortsätta att rulla in från ISK även om ägarnas innehav minskar. Vid inställda aktieutdelningar och försäljning av förlust affärer så är det isstället så att staten ska betala.

Sen kan jag tycka att ett land som kan anställa kommunpoet kan tolerera att några få individer hellre vill investera i bolag än konsumera elprylar importerade från Kina…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fördelen med ISK för staten

 1. Ickepoet skriver:

  Hur betalar du för en poet?
  När kommunen står i skuld…
  Hur betalar du för en poet?
  För kommunskatten måste höjas…
  Hur betalar du för en poet?
  När de kriminella härjar och samhället står inför ett förfall…
  Nä, nu får det vara slut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s