Humanisation of pets – ny investering

Mitt innehav klättrar på upp 10% kul på en i övrigt småtrist börs🤑 Fast jag har inte tänkt sälja.

Ett av dotterbolagen är https://movora.com/ focuserade på ortopedi för främst om jag förstått rätt främst hundar. De tillverkar olika ortopediska implantat för djur bland annat för höft operationer. Jag är ingen expert men många hundar speciellt rasrena har problem med höfterna eftersom de har blivit så hårt framavlade att ha en en låg bakdel. Något som var ett krav för att vinna på hundutsällningen. Medellivslängden för hundar ökar precis som för människor och då ökar sannolikheten för dessa problem. Eftersom husse och matte i större utsträckning vill finansiera operationer för sin familjemedlem och har möjligheten så tänker jag att detta är en växande marknad. Vill du lära dig mer om ortopediska operationer för husdjur kolla denna serie, http://www.thesupervet.com/the-show/ the supervet. Min dotter sträckkollade dessa för några år sen och jag snappade upp en del jag med väldigt facinerande. Han gjorde höftoperationer på hundar och katter och vissa implantat var väldigt små. Framgår tyvärr inte var de köper sina implantat från hade varit intressant att få reda på. Jag vet tyvärr inte hur konkurrensen ser ut men jag tänker behålla och läsa på mer.

Ny placering i portföljen (OBS ingen placeringsrekommendation). Caset är ”humanisation of pets” och ingen har väl undgått att märka att fler har skaffat husdjur under Corona. Vimian group är en koncern innehållande fler dotterbolag inom olika affärsområden inom djurhälsa. Jag har tagit en liten position i bolaget och hoppas att de kan växa in i värderingen fort (39miljarder sek och pe/tal 51,3 enligt börsdata) 😉 kanske nya Swedencare som jag ägt sen den 20dec 2019 och haft en fantastiskt utveckling. Handeln är låg i aktien som noterades den 18 juni till 76kr/aktie och först gick upp som sker rätt ofta vid IPO för att sen backa men jag ligger pluss i skrivande stund.

Vad tror ni är det värt att gå in i detta bolag?

(Jag har nån gång skrivit att jag ska försöka begränsa antalet innehav men det är inte längre ett mål☺️)

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s