Aktieutdelning passerat 2020

Äntligen har min aktieutdelning passerat 2020 års nivå och kommer troligen under Augusti slå 2018 års nivå. Kommer troligen att passera även 2019 i år men inte med någon jättemarginal.

Jag var så nära mitt utdelningsmål sen kom Corona och stökade till det men om inget nytt världsomvälvande händer så borde det ske 2022 utan att jag placerar om till preferensaktier. Jag vill helst ha både utdelning och utveckling så jag försöker bygga en balans mellan dessa.

I skrivande stund har jag en direktavkastning på ca 2,3% för hela portföljen och jag har även haft 30% utveckling iår. Inte direkt hållbart med den utvecklingen kanske men känns ändå bra…

Så räknar du ut direktavkastning:

(Utdelning/Portföljvärde)*100= Direkavkastning %

dividend_increases

Vad har du för direktavkastning och har du satt ett mål för denna?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Aktieutdelning passerat 2020

 1. Nytt boende skriver:

  Jag siktar på att ha över 5% när jag köper aktierna, men om de går upp minskar förstås direktavkastningen. Min nivå på aktierna jag köpt ligger precis över 6% och nuläget 3,75%
  Av det förstår du att jag haft många av aktierna länge

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Låter bra! Jag har som 2 små 👿 en vill ha aktieutdelning och en utveckling. Av nyinvesteringar blir det väl 50/50 men eftersom som du nämner uppgången för de bolagen med lägre utdelning varit högre så blir direktavkastningen lägre- lyxproblem 😉

   Gilla

   • Nytt boende skriver:

    Ja man får inte stirra sig blind på nuläget utan när man köpte och att det kändes bra då.
    För mig som slutat jobba är direktavkastning viktig, i varje fall till en nivå som känns bra, sedan kan jag börja köpa annan typ av bolag, tex tillväxtbolag som inte delar ut.

    Gilla

   • aktiemamma skriver:

    Lever du på utdelningen eller ger det en guldkant i tillvaron? Är nog dags för mig att styra tillbaka mot utdelning igen. Har nyligen ökat i Tele 2 och Akelius så till viss del håller jag fokus. Berätta gärna mer hur du gör!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s