Sommarlovet är över – summering

Tillbaka till jobb igen och suget efter att själv styra över mina dagar är större än någonsin. Motivationen för jobb är på all time low men det kanske kommer igång om ett tag. I Oktober kanske det blir att man ska tillbaka till kontoret varje dag i veckan vi får se men det känns inte rimligt. Arbetsgivaren klagar redan nu på att det är svårt att hitta folk, oflexibelt tänkande gör det nog inte lättare…

Sommaren har varit fantastisk – börsen har gått toppen med några nedgångar men i det stora hela klart över förväntningarna. I skrivande stund +30% i år- se nedan…

Jag har försökt bygga upp lite kapital vilket är svårt dels för att jag inte får någon avkastning på dessa pengar och sen för att jag hittar möjligheter till investeringar lite då och då. Eftersom jag har låg belåning både på hus och portföljen så har jag gjort bedömningen att jag inte behöver särskilt mycket kapital liggande på sparkonto. Hade jag tänkt så från början hade mitt portfölj varit ännu större än nu! Jag har även inga kreditlån och låga kostnader och jobbar dessutom så en fast summa kommer in den 25e varje månad. Men när jag ska sluta jobba så kommer jag behöva lite kassa för att kunna känna mig lugn.

Hur tänker ni kring kapital och belåning? För egen del skulle jag med facit i hand ha maxat huslånet och anvånt portföljbelåning i Corona nedgången etc… Men det är ju lätt att säga nu och lätt att titta på grafer i efterhand och se när man skulle gjort sitt köp. När man lever i kraschen vet man ju inte hur det ska utvecklas framöver. När jag tecknade bolån så hade vi 3,5% i ränta och hade jag vetat att du kommer ha under 1% i ränta med räntebidrag massvis av år då hade jag säkert också tecknat ett större lån. Nu har jag avanza bolån och inte helt lätt att utöka tyvärr förhoppningsvis så ändras detta.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s