Daytrading

Min strategi när det gäller aktier är att köpa och behålla och främst investera i utdelningsaktier. Jag är övertygad att det är det bästa sättet för mig långsiktigt. Men det hindrar inte att jag testar lite andra strategier ibland. Därför har jag testat lite daytrading. Jag började försiktigt förra året och tänkte fortsätta nu de dagar som jag har lite tid över. Jag har läst nånstans att det krävs 400 trades för att bli bra på daytrading. Vet inte om det stämmer men jag har tänkt testa och har i skrivande stund 388 st kvar. Vad jag lärt mig hittills är att courtaget lätt kan äta upp hela vinsten. Att det tar väldigt mycket tid. Att det är spännande, lärorikt och intressant. Att det är supersvårt att vänta in köptillfället och inte sälja för tidigit eller för sent.

Jag gillar Trading Direkt och Tobbe Rosén. Vill ni lära er mer om teknisk analys så kan jag tipsa om inlägget nedan.

https://youtu.be/ZlqcyiOsRq4

Jag försöker att inte krångla till det för mycket. Kollar långsiktig trend hos bolaget, handlar i bolag med hög omsättning och där courtaget blir lågt, handlar i bolag som jag kan tänka mig behålla, handlar i små poster och jag föröker inte hoppa in för snabbt i ett bolag utan tålmodigt vänta in rätt läge (super svårt). Jag använder glidande medelvärde SMA 20, 50 och 200 samt RSI. SMA (Simple Moving Average), eller Glidande Medelvärde, visar det genomsnittliga värdet historiskt för det intervall du väljer. Som ni ser i den översta bilden så indikerar skärningar av dessa kurvor med olika intervall köp/säljlägen. RSI (Relative Strength Index) kan bland annat användas för att se om en aktie är så kallad överköpt/såld. Men kom ihåg att detta inte är en vetenskap och det finns inga garantier att det funkar. Daytrading för mig är ett sätt att hålla hjärnan igång och visst borde det teoretiskt gå att tjäna pengar på det långsiktigt men det är väldigt många beslut som ska tas och tidskrävande. Stor risk att 2 veckors hårt arbete blir utraderat på en gång med ett fel beslut. Vill ni prova så gör det med pengar som ni har råd att förlora och ta inte onödig risk. Vill ni har mer info så finns det bra information hos Avanza. Jag kan hjälpa er vidare om ni vill ha hjälp med var ni ska hitta information hos Avanza angående teknisk analys.

Lycka till och om ni är nya på börsen så tycker jag ni ska börja med att läsa på om P/E tal, direktavkastning, läsa årsredovisningar och lära er om skillnaden mellan large cap, mid cap och small cap innan ni börjar med trading. Börja med att bygga upp en trygg portfölj först är mitt råd så att ni fortsätter investera.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s