Utdelningstillväxt

Min aktieutdelningstillväxt historiskt! Detta inlägg är tänkt som inspiration att visa att en helt vanlig (relativt vanlig) mamma kan skapa en utdelningsportfölj som genererar en extra inkomst. 2020 var första året med negativ utdelningstillväxt men jag har återinvesterat aktieutdelning och placerat nya sparpengar på börsen så jag räknar med att jag kommer ligga över 2019 års nivåer.

Jag har i stort sätt bara återinvesterat den aktieutdelning som jag fått men det har hänt att den har används att finansiera resor och reparationer på huset. När det har varit några extra stora utgifter så har det varit bra att kunna använda aktieutdelning som en extra inkomst på så sätt har jag sluppit att ta lån. Framöver så är tanken att aktieutdelningen ska kunna försörja mig och familjen fullt ut. Än är jag inte där då jag fortfarande gillar att jobba men jag har dragit ner på sparandet till portföljen för att kunna resa mer etc. Men portföljen tuffar på…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utdelningstillväxt

  1. Snålgrisen skriver:

    Alltid tråkigt med utdelningssänkningar. Vi ökade våra utdelningar på andra fronter istället och fick nästan lika mycket som 2020. Jag vet inte om det ska vara så men i din graf saknas siffror för y-axeln, det är bara på den sista stapeln det finns ett värde.

    Lycka till inför det nya året, vi får hoppas på feta extrautdelningar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s