2020 första året med negativ aktieutdelningstillväxt

Inför 2021 hoppas jag eller jag räknar med att få högre utdelning än under 2019. Jag beräknar att mitt utdelningsmål kommer nås 2021 (250000sek/år före skatt). 2019 var jag säker på att det skulle bli så men sen kom Corona och nu är det mindre säkert. Känns lite som att snubbla på målsnöret! Däremot så ligger jag flera år före min prognos som jag satte upp när jag började med aktier. Kanske kommer bonusutdelningar att delas uti år så att det blir bättre än vad jag tror? Min strategi framöver är intakt, nämligen att öka både i aktieutdelning och i tillväxtbolag.

Hur tänker ni? Har ni ändrat strategi?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till 2020 första året med negativ aktieutdelningstillväxt

 1. Marcus skriver:

  Strategin ligger fast och målet kvar!
  Men tålamodet med min bank utd börjar tryta!
  Ger banken ut ge mig utd!

  Gilla

 2. Marcus skriver:

  Ska stå
  Ger inte banken mig utd i år ja då

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Känner igen, jag borde sålt mina SEB aktier för längesedan. Dom har hängt med sen starten. Jag är bättre på att köpa än att sälja😉. Jag tror vi kan räkna med utdelning i år men traditionella banker är nog ingen framtidsbransch…

   Gilla

 3. Kalkyl skriver:

  Hej, du har redan fått in 5.7 tkr, är det främst preffaktier som gett så mkt utdelning?

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej visst är det coolt mer än helåret 2009! Främst Klövern pref; 5040kr. Fördel med pref aktier är högutdelning medans nackdelen är ingen utdelningstillväxt eller tillväxt i Preferensaktien.

   Gilla

   • Kalkyl skriver:

    Absolut, det är trevligt att jämföra vakåt i tid och se utvecklingen. Jag gissade att det var klövern.

    Gilla

 4. Money Cowboy skriver:

  Jag såg samma utveckling men tror att det kommer att lösa sig till stor del i år. Jag gallrar rätt hårt, aktier som inte delar ut har åkt ut (så länge de legat på plus) till förmån för aktier som faktiskt delar ut. Det dämpade den negativa utvecklingen men kunde inte kompensera helt och hållet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s