Pengar gör dig inte lycklig… men

Det finns många åsiker om att pengar inte gör en lycklig. Det finns undersökningar som säger att högre lön än runt 40000sek/mån inte kommer leda till någon ökad lycka. Jag konstaterade också att det inte heller verkar leda till minskad lycka vilket är rätt viktigt. Det finns människor som inte har rinnade vatten och när dom får det blir deras liv extremt mycket bättre. De slipper lägga en massa tid av sin dag på att hämta vatten. Men att uppdatera ett handfat till en snyggare design har en extremt kort ökad tillfredställelse kanske ingen eftersom ditt liv kommer rulla på likadant.

Visst pengar är inte allt hälsa, välmående, trygghet och kärlek är viktigare!

Jag har rest en del i livet och träffat olika människor med olika förutsättningar. Jag har hört folk säga, jag bryr mig inte om pengar, men bara människor som har det bra ekonomiskt. Jag har inte hört någon fattig säga detta… Som nån sagt det är lättare att vara ledsen i en porsche.

Men vilka har bäst hälsa, trygghet och allmänt ett bättre välmående? Normalt dom med mer pengar och därmed fler möjligheter. För spekulation så känns det inte avlägset att tänka sig att människor som är friska, känner sig trygga och mår bra har lättare även för kärlek. Men jag har inget belägg för det! Fast det finns undersökningar som säger att fattiga män har svårare att hitta en fru, kvinnor och deras familjer ratar helt enkelt mindre framgångsrika män. Vi är ju djur så det kanske inte är så konstigt ”survival of the fittest” har ju varit det som gällt i människans evolution.

Jag tänker att pengar inte kommer göra mig lyckligare men det kan hjälpa mig från olyckliga situationer. Men som allt i livet så gäller det att försöka hitta balans vilket är lättare sagt än gjort. Själv har jag ingen lust att ta ett chefsjobb.

Denna herre är emot kapitalism. Men han har ju bara 160000kr/mån i lön och en massa andra förmåner😉.

Ska vi spekulera vad han får för nytt jobb? På utrikesdepartementet finns det säkert plats, ca 1500 anställda finns där redan?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s