Fördel med diversifierad aktieportfölj

Jag har medvetet försökt att diversifiera min aktieportfölj. När jag började bygga min portfölj så bestod den till stor del av H&M. Denna del har minskat pågrund av lägre kurs, omplaceringar och att andra innehav har gått bättre. Som ni ser så har jag mycket investmentbolag och därmed finns många av mina innnehav även representerade där. Investor är det enskilt största bolaget i hela portföljen. Jag försöker nu att öka i andra delar och för min del vore det positivt med en sektor rotation från IT mot industribolag. Det blir då win-win! Jag kommer gynnas genom att jag har mycket industri i portföljen och kan öka på i IT bolag med förhoppningsvis lägre kurs. Den främsta fördelen med att ha en diversifierad portfölj är det psykologiska vilket är en viktig faktor vid investeringar. Du kommer med en diversifierad portfölj vara både vinnare och förlorare i olika konjukturer.

Hur tänker ni angående diversifiering? Finns det någon bransch ni tycker jag ska öka i? Kommentera gärna😀

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fördel med diversifierad aktieportfölj

  1. Marcus skriver:

    Hållbart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s