Snål och ekonomisk när det gäller mat?

Jag skulle beteckna mig själv som snål eller lite mer pk ekonomisk. Men jag skulle kunna vara ännu snålare. Jag köper typ aldrig det dyraste alternativet och håller mig måttlig på dom flesta sätt. Men pågrund av eller tack vare Corona och hemarbete har jag förstått att jag kunde vara ännu snålare. Jag har till exempel kvar barnen på fritids vilket få föräldrar verkar välja i dessa tider. Jag har inte ställt av bilen trots att den används mycket mindre. Jag bakar inte allt bröd själv fast jag har gjort det mycket mer än vanligt. Jag gör inte all musli själv. Framförallt har jag dålig koll vad saker och ting kostar och när något är billig eller inte. Ett exempel är maskindiskmedel vilket jag alltid vill ha hemma, vad kostar det?

Jag har börjat handla mat på matsmart och därav har dessa frågor dykt upp och jag har insett att jag har dålig koll på vikt och pris på olika produkter. Detta försöker jag nu lära mig iallafall på produkter som är samma oavsett butik som tex diskmedel och tvättmedel.

Risken med att handla på matsmart är att man köper konstiga saker som ingen äter men man kan också bli positivt överraskad vilket är lite kul. Där jag bor finns bara hemleverans av ICA och det är inte billigt, bra eller spännande så då är matsmart ett alternativ.

Jag försöker ändå hålla mig till sånt som jag vet att familjen äter och typ behöver och inte 50 pack punschrullar för 129 kr:). Majs 6-pack a 150g från Green Giant, 35 spänn är det ett fynd eller överpris. Nån som vet? Jag har bara tyckt att matpriserna gått upp, är det någon mer som tänkt på detta? Hur snåla är ni när det gäller mat och någon mer som provat Matsmart? Det finns ingen lidl eller Netto på nära håll och att pendla för att handla det går bort, inte livskvalitet enligt mig.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Snål och ekonomisk när det gäller mat?

 1. christougher84 skriver:

  Jag har handlat nån gång på matsmart. Mest proteinbars när jag tränade som mest och ville ha billiga mellanmål.
  Tycker det mest är slut på matsmart, finns i typ 99 % av fallen billigare och likvärdiga alternativ där jag handlar.
  Vet inte hur eller var du bor men du gör rätt i att bli prismedveten. Det tar längre tid i början sen går det av farten. Kolla framförallt jämförspriset per styck/vikt/mängd.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Ja man blir förvånad hur många proteinbars det finns😉. Vi hade med i somras till paddelturer rätt smidigt. Jag vill inte åka så mycket och att helst spendera så lite tid som möjligt i mataffärer och då kan matsmart funka eftersom dom har hemleverans men tips mottages gärna. Problem med att handla på nätet är att just jämförelsepriset blir svårare att ha koll på tycker jag. I affären ser man om det är en stor förpackning eller ej men på nätet ska man veta om en shampoo flaska brukar innheålla 200 eller 400ml. Där är jag lost!

   Gilla

 2. Casper skriver:

  Har helt klart tappat kollen på detta sedan jag tog examen för 3 år sedan. Men dyrare har det blivit. Jag har ju fört kassabok sedan student tiden och matkostnaderna har ökat, och inte enbart på grund av att jag unnar mig mer saker.
  Inflationen syns nog tydligast på livsmedel och pizzerior. Minns när jag flyttade hemifrån för ca 6 år sedan kommer jag ihåg att det såg det ut såhär
  Pizza 70kr
  Kaffe, Arvid Nordquist ord. pris ca 30kr
  Svenskt smör ca 25kr
  Nu är pizzor uppe på 100kr, kaffe uppemot 45kr och smör uppemot 50kr. Ingen 2% inflation där inte.
  Casper

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   När jag var student var det mest blodpudding, vitkål, fiskbullar, pasta och linssoppa. Minns att jag köpte 3 paket pasta för 6kr men jag är som sagt äldre😀. 60kr pizzan har jag för mig var standard och då kunde man köpa en öl på haket för en 20a. Smör för 45kr, är det sant, låter verkligen dyrt ska kolla extra noga nästa gång. Jag kollade prisökning på elkostnad (dvs totalkostnad alltså det man betalar i kr) för nått år sen, 20% ökning men ändå låg inflation men mycket var ju skatter och ökad fast kostnad. Ja finns säkert en del att göra när det gäller matkostnad. Alla tips mottages gärna👍🏻

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s