Köp i Juli

Julilönen har kommit och nu har jag påbörjat neddragning av kapital in till börsen. Däremot så hade jag utrymme på superlånet och fått lite aktieutdelning så det blev mer än 5000sek nu. Första känslan var att 5000sek var för lite för aktier kan bli mer fondköp framöver.

Senaste köp:

Kapitalförvaltning/KF: Wells Fargo. Funderade på om Bank of America kunde vara bättre men jag har varit intresserad av Wells Fargo ett tag, bolaget med en dressin som logga vilket för en till gamla västern filmer. Kan inte bli mer america! Detta är ingen anledning att köpa ett bolag men värdering och aktieutdelning (7,7%) var mer lockande. Jag tror inte detta kommer bli en kanonaffär men det borde finnas lite uppsida kvar om man är tålmodig.

ISK: Castellum. Fastighetsbolag har fått stryk i Corona och inte hämtat sig på samma sätt som många andra bolag. Castellum har en massa kontor och butiker därav tror bedömare att dessa inte kommer ha samma beläggning på kort sikt vilket säkert stämmer. På lång sikt så tror jag på BAU och skulle det visa sig att kontoren inte går att hyra ut så blir de bostäder. Detta kommer inte heller vara en raket men aktieutdelningen kommer fortgå och på sikt finns det uppsida kvar. Fortsätter oroligheterna så kan dessutom stabila utdelningsaktier öka i attraktion. Räntorna lär hur som helst vara låga ett bra tag till.

Till barnen blir det fonder, vilka har jag inte bestämt än.

Hur går det för er?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Köp i Juli

 1. Cristofer Andersson skriver:

  Hej,
  Kul att du är igång. Vill inte vara den som är ”den”, men du såg att Wells sänker sin utdelning och det rejält?
  Allt gott och lycka till. Med tiden kmr du vara en vinnare =)
  /Cristofer

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej tack! Att följa mina köp är kanske inte att rekomendera. Min tajming blev inte toppen i Wells Fargo😥. Men Castellum bättre så 50% bra råd på kort sikt🤗 Jag har hållit på sen 2007 och gjort både bra och dåligt tajmade köp, omöjligt att undvika men med en massa olika branscher, marknader och köp vid olika tillfällen har det blivit ok utveckling ändå. För banker har jag faktiskt extra dålig trackrekord så följ inte mig… Hoppas du hittat bättre aktier att köpa. Mvh

   Gilla

   • aktiemamma skriver:

    Ligger ändå pluss på Wells Fargo men caset var aktieutdelning och 0.1$/kvartal är lägre än 0.51$ så direktavkastningen var för bra för att vara sann. Har gått på den minan förr och kommer göra det igen om jag blir så gammal som jag tänkt mig😀. Jag får hålla er underrättade om utvecklingen.

    Gilla

 2. Hej! Köper Investor, tycker att 22% rabatt är helt ok. Som vanligt med andra ord.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej låter bra jag hade nog gjort detsamma om det inte var för att Investor utgjorde en så pass stor del av portföljen. I mitt fall mitt största innehav men hittills har jag inte varit besviken. Jag tror du gör rätt, lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s