Milstolpe för aktieportföljen nådd (igen)

Nu är jag tillbaka till innan corona drabbade världens börser. Aktieutdelningen har inte än nått de nivåer jag tänkt mig men nästa år kanske är mer normalt.

Jag är väldigt stolt, nöjd med mig själv och känner att jag har en massa möjligheter. Jag kommer fortsätta jobba ett tag till ska byta jobb i höst och blir för första gången i mitt liv då höginkomsttagare, värt att prova.

Jag har en hel del saker jag vill prova på och göra… känner mig också ung är inte ens 42 år.

Nu tänker jag minska ner på sparandet till aktier igen men med aktieutdelning och ändå ett visst sparande så kommer portföljen växa vidare. Blir det en till dipp så kommer jag ändra om och öka på sparandet i aktier igen.

Glad sommar hoppas ni njuter av livet…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Milstolpe för aktieportföljen nådd (igen)

 1. Philip Philipsson skriver:

  Grattis till milstolpen och spännande med det nya jobbet!
  Det är nog inte många 41-åringar (?) som lyckats spara ihop till en så stor portfölj.

  Hur mycket har du tänkte månadsspara till portföljen fortsättningsvis? Kommer ju växa på ganska snabbt nu med återinvesterad utdelning.

  Hoppas du fortsätter posta fler inlägg. Skulle tro att det är fler än jag som läser och uppskattar din blogg men sällan kommenterar.

  // P

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Tack för dina fina ord😀 Jag har tänkt spara 5000sek/mån så länge jag har anställning. Men det kommer säkert bli mer och då har jag tänkt att de ska öronmärkas till olika mål jag har. Just nu 25000sek till starta eget osv. Däremot kommer jag inte bli en shopper! Det jag vill undvika är att höja ribban hela tiden så att jag aldrig kommer i mål och som du skriver så kommer troligen portföljen jobba på alldeles utmärkt utan mina korvören👍🏻
   Jag ska försöka skriva oftare men har ibland inte så mycket att skriva. Det går bra att kommentera🤗 Hur går det för dig?

   Gilla

   • Philip Philipsson skriver:

    5000 kr/mån är inte fy skam det heller även om det ser lite ut i det stora hela 🙂
    Det gäller att hitta en balans i sparande och övriga livet, kan vara svårt det där.
    Spännande att strata eget btw 🙂

    Jo tack själv har jag positionerat mig/oss för ev. köp av ny bostad (villa/radhus) senare i år. Har sålt av en hel del aktier och amorterat på nuvarande lägenhet.
    Är skönt att ha ganska låg belåning på lägenheten, samtidigt som jag nu kan köpa på mig lite mer aktier igen.

    // P

    Gilla

 2. aktiemamma skriver:

  Hej nä det är sant om man är i starten av att bygga upp sin portfölj så gör nivån på sparandet stor skillnad. Men har man kommit en bit på vägen så har det mindre påverkan. Som du skriver så att hitta balansen är viktig och jag jobbar på att optimera den.

  Spännande med husköp hoppas ni hittar det ni vill ha och inte behöver kompromissa för mycket. Själv har jag efter 9års jobb (olika mycket från år till år) äntligen blivit nöjd med trädgården även om det finns mycket mer som jag vill göra😉. Lycka till

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s