Välja funktion framför utseende

Det finns många saker som man kan lägga pengar på och spannet kan variera rejält. Säg att du känner att du blivit klen och vill ta hand om din hälsa. Det finns då flera alternativ. Du kan börja göra armhävningar, situps och jogga. Eller så köper du hemmagym, gymkort eller bokar PT. Det ena är dyrt det andra inte. Det som är bäst för din hälsa är det som blir av.

Vi har i sommar varit ute med båt. Vår kostade under 10000 sek. Funkar, tar oss dit vi vill, fantastiskt badande för hela familjen och skärgården levererade fantastisk upplevelse. Vi hade också kunnat få uppleva samma skärgård i en båt från 150000 till 1500000. Ok vi hade kunnat köra fortare i en dyrare båt men annars i stort sätt samma grej.

Askeladden C83 -2018 i mycket bra skick
Snabb sökning på blocket hittade jag följande för för 1,5 miljoner en Askeladden från förra året
Denna fina (kollade inte så noga) ligger ute för 120000 sek. Går inte lika fort som båten innan men om man vill åka fort så är det bättre att ta bilen.

Så är det med i stort sätt alla val i livet, man kan välja ett enklare alternativ eller maxa i allt. Jag har ofta valt enklare alternativ men inte valt bort upplevelsen snarare har enkelheten varit ett aktivt val. Jag behöver inte diskmaskin och tvättmaskin på båten det har jag hemma. Mina bästa resor och minnen har varit i naturen under rätt enkla förhållanden.

Hur gör ni? Väljer ni att maxa i väl valda intressen eller vill ni ha den finaste bilen, finaste huset, städhjälp, dyra resor mm? Jag tror hemligheten att leva bra med små medel är att lägga pengarna där de gör mest nytta, där just DU får mest glädje.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Välja funktion framför utseende

 1. Atlas Investo skriver:

  Här är du inne på ett intressant spår. Tänkvärt!

  ”Jag tror hemligheten att leva bra med små medel är att lägga pengarna där de gör mest nytta, där just DU får mest glädje.” Här presenterar du en potentiell livsfilosofi i en mening!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Kul att du håller med! Det svåra för mig är att komma ihåg detta när livet rullar på och jag börjar jämföra mig med andra. Eller jämför det som jag ser… mvh

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s