Vilken tur att vi hade hemförsäkring…

Vi har fått en vattenläcka hemma. Ett hål på en vattenledning i golvet under badrummet. Uppskattar att en kubikmeter vatten runnit ut. Det kanske inte låter så mycket och är inget vi märkt på vattenförbrukningen men det är trots allt 1000l vatten.

När detta upptäcktes var jag ändå glad för två saker.

1. Att vi har hemförsäkring och är bonuskund med 1500sek i självrisk.

2. Att jag har ekonomiska marginaler att hantera detta oplanerat.

Nu är vi mitt i detta med ett badrum mindre och fläktar som står och surrar men vi har ett fungerade kök, ett badrum som kan användas och en fungerande tvättmaskin. Försäkringsbolaget försökte först få skadan till en frostskada utan att någon fackman inblandad angett detta. Det lyckades jag få korrigerat varvid vår självrisk hamnar på 1500sek istället för 10% av kostnaden. Nu är planen att uppdatera återställandet till lite bättre standard och det får vi såklart betala själva. Det verkar som att vi kan få till ett relativt billigt badrum och hall. Så det blir kanske bra ändå om vi nu bara får hantverkare som kommer hit och är kunniga.

När skadan upptäcktes så sålde jag av en hel del fonder och nysparande går numer in på sparkonto tills detta är klart. Däremot så behålls omplaceringar på isk/kf och aktieutdelningar återinvesteras.

Någon där ute som varit med om vattenläcka? Alla tips tas tacksamt emot. För er som bor i lägenhet, grattis!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vilken tur att vi hade hemförsäkring…

 1. Snålgrisen skriver:

  Usch vad tråkigt, men skönt att självrisken var så låg. Hur upptäckte ni detta? Hade ni nån grunka som detekterar läckage eller så? Det är ju inte så ofta man kryper under huset, vi brukar göra det en gång om året då vi har krypgrund.
  Hoppas det löser sig!

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Ja inget kul alls men jag försöker tänka positivt, tack för omtanken.
   Vi har ingen vattenfelsbrytare men när allt är åtterställt tänker jag installera detta. Alla som bor i villa borde ha det installerat och kräva lägre kostnad på hemförsäkringen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s