Aktieutdelning från Nov 2008

Jag började med aktier innan November 2008 men det var då jag blev kund hos Avanza. Mer exakt 12 November 2008 för därifrån börjar datan.

Nedan kan ni se aktieutvecklingen under denna perioden på innehav hos Avanza. Förklaring till mina fina bilder talar för sig själva. Hjärtan är när mina barn föds och huset när hus köps. Jag hade också en stjärna inlagt men jag tog bort den men den skulle stå för framtiden. Sikta mot stjärnorna tyckte jag var passande för oss som håller på med det till synes orimliga målet att själva bestämma om vi vill jobba eller inte. Men det blev för töntigt så jag fick ta bort den.

2011 sålde jag av en del aktier för att finansiera husköpet. 2015 tror jag att preferensaktier köptes och därav ökningen. Det kan också vara så att jag började följa mer noga aktieutdelningen 2014-2015 och ökningen helt enkelt är ett resultat av ”det som mäts det blir gjort”. Jag fick ny tjänst 2014 med högre lön men jag tvivlar på att det är orsaken. Jag är osäker över vilka ändringar jag gjorde 2014.

Jag får återkomma helt enkelt…

Nu har jag kollat upp huvudorsak till ökningen 2015. Vi ökade då bolånet så vi skulle kvalificera för superbolånet hos Avanza. Dessa pengar använde jag då på börsen i utdelande aktier och mycket preffar. Samtidigt ökade lönen och kostnad för bolån minskade.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s