Min ekonomiska historia i korthet…

Jag började min ekonomiska resa på allvar med mitt först ordentliga jobb i slutet av 2007. Jag hade lite svårt att skaffa ett jobb som jag kunde tänka mig men 2007 landade jag en tillsvidareanställning. Jag var nervös vid intervjuer och visste inte riktigt vad jag letade efter. Jag hade låga utgifter och hade sparat pengar från tidigare ströjobb. Jag var glad över jobbet och rätt entusiastisk men det var mycket dötid. Jag har alltid blivit benämd som effektiv på jobb vilket jag har alltid tagit som en komplimang men det finns en baksida. Det innebar att jag snabbt blir klar med uppgifter och fast jag tog på mig mer uppgifter så hade jag tid över. Sitta av tid har aldrig varit min grej så jag började surfa. Jag läste om László Szombatfalvy (be mig inte uttala det) som verkade ha varit i samma situation som mig en gång i tiden. Han började handla med aktier! Sen läste jag om aktiestinsen, lundaluppen, 3040, mr money mustash, så kan alla svenskar bli pensionär osv. Excelfiler skapades och aktier köptes. Det var en bra tid att börja med aktier genom börskraschen. Jag var försiktig i början då jag hade ett mål att köpa ett litet hus så jag ville ha pengar till detta. Men intresset växte främst i takt med ökade aktieutdelningar. I början var courtageavgiften hög så jag sparade ihop en hög innan jag genomförde köp tror 15000-25000 sek vilket tog på den tiden ca 3 mån och sen krympte till varje månad i och med ökad aktieutdelning. Det jag inte gjorde var att jobba för att höja min lön utan jag jobbade på men mitt aktieintresse gav mig nytt självförtroende så lönen tickade uppåt. Hade jag däremot bytt jobb lite frekventare hade jag haft en bättre löneutveckling och kommit längre i min resa men jag hade kanske missat andra värden. Men ni som är unga och jobbar mot liknande mål, försök att få upp lönen och lättast är tyvärr att byta jobb då och då.

Var är jag nu?

Jag är nära att leva bra nog på aktieutdelningar men har inte tagit steget att testa utan jobbar vidare. Jag trivs att jobba men inte 8h varje dag. Jag hoppade av en fast tjänst förra sommaren och är nu anställd som konsult för att ta steg mot nya utmaningar. Första uppdraget närmare sig sitt slut och det är dags för nästa uppdrag, eller?

Där är jag nu! Jobba vidare som anställd konsult, eller vad finns det mer för alternativ? Spännande tid!

 

László Szombatfalvy

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i ekonomi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s