Uppdatering 

Jag har nu lite kapital på sparkonto som borde räcka till resa med familjen och eventuella utgifter som kan ske oplanerat speciellt om man har bil och villa. 50000 har jag undanlagt som jag kanske utökar framöver. 

Aktieutdelningarna rullar in och jag har köpt lite castellum, kindred, Novo nordisk och realty income. Målet framöver är att öka utdelning i svaga månader. Juni inte juli som jag skrev tidigare, september och december. Enklast är ju att öka i realty income som har aktieutdelning 12 mån/år. Nackdelen är att jag måste ha en stor portfölj för att det ska bli något vidare kapital. Nuvarande innehav ger några 100 lappar i utdelning per månad. Målet är 5000 sek i utdelning per månad. Jag har en bit kvar men som jag märkt tidigare så går det snabbare än jag först trott när jag gnetat på målmedvetet. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Uppdatering 

 1. Erik skriver:

  Varför är det så viktigt med utdelning i alla månader?

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Om jag ska leva av utdelningen så vill jag ha pengar in alla månader. Tror att jag skulle bli lite stressad av att ha all utdelning mars, april och maj. Men majoriteten kommer ändå komma komma dessa månader. Hur tänker du?

   Gilla

 2. Erik skriver:

  Jag tänker så här, om man lyckas spara ihop så mycket pengar att man kan leva på avkastningen, så borde man väl kunna planera sina ekonomi även i framtiden.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Helt rätt och handlar mer om en hängsel och livrem mentalitet. Fördelar är såklart att utdelningar spritt över året gör att man kan investera löpande och minskar risk att köpa på toppnivåer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s