Kollar nya jobbmöjligheter 

Jag har börjat och söka jobb eller rättare sagt ett jobb och haft en intervju. Jag har jobbat kanske lite väl länge där jag är nu och jag blir inte yngre. Samtidigt trivs jag rätt bra med spännande projekt för nästa år osv. Men jag känner lite att jag inte kommer längre och lönen är ok men inte mer. Lite miljöombyte skulle kanske vara befriande och lärorikt då jag haft samma kollegor i många år. 

Planen är att bli konsult och då på kortare uppdrag. Jag tänkte se till att gå upp i lön med ngr 1000 lappar som nästan äts upp av ökade resekostnader. Vad som är risken är att jag inte får mer än ett projekt och då kan jag smygtesta hur det är att leva på aktieutdelning.

Det som jag är mest orolig för är ökad pendlingstid. 

Vad tycker ni?

Vara kvar på tryggt jobb med mycket inflytande men ganska låg lön.

Eller byta till en osäker framtid med längre dagar och ökade resekostnader..

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kollar nya jobbmöjligheter 

 1. Egon Investor skriver:

  Om jag tolkar ovanstående rätt är du inte långt ifrån att kunna leva på utdelningar, har ett okej jobb och enda problemet är att lönen är för låg. I det läget skulla *jag* löneförhandla hårt…

  Gilla

 2. Aktiepappa skriver:

  Eftersom du verkar vara ganska nära att kunna leva på utdelningar skulle jag absolut våga testa ett nytt jobb. Det kommer antagligen bli roligt och utvecklande och om det skulle gå åt skogen har du en bättre ekonomisk situation än de allra flesta i det här landet att luta dig mot. Utnyttja möjligheten du har skapat för dig själv är mitt råd.

  /Aktiepappa

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Precis vad jag tänkt. Gillar bara inte jobbsökargrejen förutom intervju biten. Jag kanske är knäpp men jag gillar att gå på intervju man kan prata om sig själv gratis och det är helt ok!

   Gilla

 3. Aktiepappa skriver:

  Haha, det är lite annorlunda mot vad de flesta brukar gilla och ogilla. Jag tror de flesta gillar att ansöka med inte intervjun. Hur som helst är det aldrig fel att träna på att komma ur sin comfort-zone lite.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s