Självhushållning och ekonomiskt oberoende

För mig har målet med att spara och leva på aktieutdelningen varit oberoende. För mig passar ett ekonomiskt oberoende liv väl med självhushållning. Tänk att få ”lön” från aktieutdelning och parallellt utbilda sig i självhushållning där grunden är att leva så enkelt som möjligt.
Då skulle jag vilja ha höns, kaniner och kanske gris. Jag skulle också försöka ta mina odlingar till en annan nivå. Vad jag läst mig till så ska 500m2 trädgård räcka för att täcka årsbehovet av grönsaker för en liten familj som min. 5 hönor ska kunna lägga 5 ägg om dagen under sommarhalvåret. Så det ska gå tydligen. Om jag dessutom skaffar solceller och eldar mer, ja då kanske jag i teorin behöver minimalt med pengar. Tyvärr så lockar det inte lika mycket som tidigare troligen för att jag är så trött efter alla dessa sömnlösa nätter det inneburit att ha småbarn. Samt att jag har en helt annan frihet på jobbet nu vilket gör att jag trivs himla bra oftast. Får jag tillbaka energin så ska det spacklas och slipas härhemma .

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s