Ge bort våra skattepengar till vemsomhelst

1,5 miljarder kronor till Palestina eller till dess ledare. I Sverige ska alla tycka att bidrag är bra men det gör inte jag. Det finns små projekt som man kan stödja som sjukhus eller skolor men då ska projekten följas upp. Att bara ge bort pengar till styrande i ett korrupt land är så tokigt att man vill gråta. Nästan lika dumt som det var att stödja rebeller i Syrien och i Libyen mm. Ge vilka galningar som helst vapen och pengar för att tidigare regim var korrupt och odemokratisk. Sen kan man säga ojdå vi trodde de var goda eller ville väl. Det är så naivt och korkat.

1,5 miljarder vad kan de användas till. 3600 lärare med en lönekostnad på 34000kr/mån, betyder en lönekostnad på ca 25000 vilket jag tycker är lågt men tydligen medellönen. Så att vi har få lärare i Sverige bero på att vi vill ha det inte att det inte finns pengar. Nu vet jag att de flesta svenskar ser oss som världens samvete och om pengarna hamnar i rätt fickor kan jag tycka det är ok men oftast så gör dom inte det. Då innebär det att vi direkt finansierar korruption och annat dåligt. Bara för att tanken med ens handling var god så behöver det inte betyda att den är det.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s