Aktier

Som det ser ut nu så kommer jag troligen kunna göra något till köp under hösten. Just nu vet jag inte riktigt vad det skulle kunna bli. Jag tycker nog att börsen stigit för mycket för att vara riktigt intressant.

På min lista över bolag som jag är intresserade av är

Alfa Laval; är ett bolag jag vill äga men som alltid varit ”dyrare” än alternativen. I nästa krasch kanske jag passar på…

Castellum; Fastigheter kan vara riskabelt i en bokrasch som borde ge en lånekrasch men samtidigt är det enkelt att förstå affärsmodellen och bra utdelning.

SEB; banker är en säker investering enligt mig. Vilken annan branch kan räkna med att staten går in som ägare om man gör dåliga affärer samt behålla marginaler i bra tider. Som kund känns det bättre att äga när bolånet ska betalas. Betalservicen fungerar mycket bra men servicen och mottagandet på kontoret är illa. Öppettiderna är fortfarande från medeltiden, personalen ser besvärad ut när en kund kommer in och stör deras fika eller nått, enkla bankärenden tar lång tid och jag har upplevt att jag har bra bättre koll på ekonomi än personalen på kontoret. Då undrar man vad man ska ha dem till? Jag kommer avvakta köp till nästa nedgång.

Industrivärden; investmentbolag med intressanta bolag i portföljen. Bra utdelning, billigare och lättare än att köpa in bolagen var för sig.

Starbreeze; intressant bolag inom en verksamhet som jag inte kan så mycket om. Vilket för mig är en del av tjusningen med aktier att man lär sig nya saker och förhoppningsvis hänger med i tiden. Jag har följt bolaget en del under de senaste 2 månaderna och tyvärr så har jag inte haft pengar att investera. Under denna tid har bolaget haft en raketuppgång. Efter den senaste uppgången så är det lite riskabelt att hoppa på nu, eller?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s