Extremt diverserad portfölj

Jag försöker följa en strategi och köpa aktier med hög direktavkastning eller möjlig hög direktavkastning i framtiden. Problemet är att jag har svårt att följa denna strategi utan jag drabbas av ”vill ha” lite för ofta. Detta har lett till att jag har väldigt många olika aktier i min portfölj och de börjar bli svårt att hålla reda på. Majoriteten är stora stabila bolag med liten risk ,enligt mig, i Sverige. Jag äger också små poster i stora globala bolag som är noterade på USA börsen. Jag har en förkärlek för industri-, gruv- och konglomerat bolag, vilket säkert anses okvinnligt och tråkigt. Fast självklart har jag HM i portföljen!

Sen har jag rena förhoppningsbolag i portföljen vilka är följande

PA Resources: mitt sämsta köp någonsin och anledningen att jag inte sålt är att efter courtage så får jag bara några 100 lappar kvar. Det kanske vänder nu när Lundin är med i bilden, vad tror ni?

Biogaia: säljer nyttiga bakterier. Hög direktavkastning och ett lönsamt bolag med ökad försäljning men väldigt högt värderat pe 58. Har tecknat kontrakt med Nestlé där bakterierna ska ingå i all mjölkersättning framöver. Enligt källor så ammar enbart 28% av alla mammor i Kina tex så marknaden borde finnas…

DIBS Payment system: Leverantör av betalningslösningar för e-handel. Hög direktavkastning och lönsamt men högt värderat. Insiders har ökat innehav vilket borde vara positivt. Min position är att i framtiden kommer majoriteten av all handel se över nätet att då ta en bit av alla transaktioner låter som en bra branch att vara i. Problemet är att värdera vem/vilka som har bäst betallösning för kunden och säljaren. Jag har tex slutat använda voddler för att de bytte betallösning och det blev för krångligt. Nån expert?

Mavshack: Mitt senaste förvärv som jag är väldigt nyfiken på. De jobbar med streaming av film. Det som är lite spännande är att de är fokuserade på den asiatiska marknaden främst filippinerna. Framtiden ligger för streaming av film och musik mm enligt mig. Det som bromsar är att alla inte har internet än men det kommer, alla vill ha underhållning och kommunikationsmöjligheter. I folkrika länder som Filippinerna, Indonesien, Indien och Kina finns potential att växa. Voddler som jag nämnde ovan började i norden och har ökat därifrån. Jag tror på 1st to market om man har ett bra och enkelt betalsystem. Potentialen borde vara större i tex Filippinerna med 94 miljoner invånare varav 7,7 miljoner bor utanför landet med antagligen en majoritet gästarbetare, 3,5 miljoner av dess bor i nordamerika, än Sverige med 9,5 miljoner. Än går bolaget back så detta är en stor chansning och utdelning ligger långt bort troligen en rad emissioner innan dess. Breakeven förväntas i år om de når 4 miljoner likes på facebook som är målet vid slutet av året, https://www.facebook.com/mavshack. Just nu 550 000, en bit kvar med andra ord…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s