indoktrinering eller uppfostran

Vi har under midsommarhelgen varit ute med vår lilla båt på dagsturer. Till både min och min sambos förtjusning så verkar båda barnen gilla båtlivet. Den minsta är lite svårt att avgöra än hon är ju bara 4mån men hon tyckte det var helt ok med flytvästen så vi tog det som ett tecken. Vi bor 1,5 km från havet på landet utanför en svensk småstad och har gjort det i 2 år i sommar. Det är helt underbart att packa en matsäck och åka iväg på en kort eller lång tur och så har man nära hem sen. Vi bodde tidigare i Stockholm men lämnade stressen och pressen för ett annat liv. Än har vi inte ångrat oss eller längtat tillbaka till Stockholm. 

Flytten från Stockholm har inneburit att vi har mer plats, mer tid och mer fritid. Samt framförallt mer pengar. Huset kostade lite mer än min 1a på söder fast då är det en del fix som behöver göras vilket vi tänker göra under de kommande åren. På minussidan är att det är svårare att träffa vänner men som småbarnsföräldrar tror jag inte vi hade varit så sociala ändå. Sen är det inte jättelångt med bil så det går bara man skippar vinet och ölen.

 

För er småbarnsföräldrar som överväger att lämna Stockholm så kan jag rekommendera det. För er som gillar friluftsliv så är det en ”no brainer” (vad heter det på svenska? blir det inget snack?).

 

Glad sommar kom ihåg Tomas Ledin

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s