Aktier på plussidan

1. SCA + 82% exkl utdelning

2. SEB + 59%

3. Hakon Invest + 55%

 

SCA och Hakon Invest är aktier jag haft flera år men SEB är nytt för i år. Hakon Invest var länge inte så kul att ha och jag har övervägt att sälja. Sen ICA affären annonserades så har aktien klättrat uppåt. Jag tänkte behålla min ICA aktier framöver, ska bli intressant hur utdelning för dessa utvecklas.

När det gäller SCA så har jag sålt av lite aktier. Tyvärr så var jag lite tidig och aktien har ökat på ca 30kr/st sen dess. Men så kan det gå. Mina nyförvärv har inte direkt rört sig alls så det var kanske inte så klokt. Så kan det gå!

Framöver är jag osäker på vad jag ska göra för affärer. Det känns som om börsen borde svalna lite snart, jag tycker den har stigit lite väl mycket. I Sverige med brinnande förorter och avvecklande små verkstadsföretag så borde en rekyl komma. Vad tror ni? Jag är inte så positiv till Sveriges framtid vilket gör mig deppig när jag tänker på mina barn. Jag räknar med att utbildning och övrigt får jag stå för själv. Jag inväntar pengar från Tele2 och försäljning av sista fonden och överväger stora bolag i USA men där har börsen också gått starkt. Jag gillar gamla, osexiga, världsledande bolag och med långsiktigt ägande och ränta på ränta för utdelningarna så kan det nog ändå bli bra affärer.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s