Dåliga köp

Vad har jag gjort för dåliga köp. 

Sämst All time

1. PA Resources men som tur var så är det inte så mycket pengar jag förlorat men i utveckling katastrof. Har behållit i förhoppning om vändning. Marknadsvärdet är bara 319kr så det är inte mycket annat jag kan köpa för pengarna. När jag köpte PA resources så valde jag mellan Lundin och PA. Väldigt dåligt val med andra ord ochjag hade inte kollat upp bolaget ordentligt utan slog till efter ”rekommendation”. Det jag lärt mig är att försöka akta mig för bolag med dålig lönsamhet och mycket skulder. 

2. Connecta

Här har jag tittat lite för mycket på direktavkastningen. Jag har ändå tänkt behålla dessa ett tag till.

3. Ratos

Jag har haft Ratos en längre tid och de har gett bra utdelning och bra utveckling. Jag har därför blivit lite dålig i min analys utan gått på gamla meriter. Jag började tveka lite när de köpte KVD som jag ansåg var ett överpris men jag kanske har fel. Sen köp av biografer vilket inte känns som nån framtid direkt, åter kanske jag har fel. Själv går jag aldrig på BIO utan hyr över nätet. Men jag är ju småbarnsförälder… Hur som helst det är lätt att bli lite för fäst vid sina aktier. Jag ska nog sälja av lite eftersom jag har lite vinst att kvitta.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s