Utdelning och att vara tålmodig

Utdelningen hittills i år ser bra ut. Jag hoppas på en tillväxt årligen på 10% och just nu ligger den på 20% men det är lite för tidigt att sammanställa än då mycket utdelning ligger i maj och jag har lite utdelning som väntar i höst också. 

Jag har tidigare skrivit att jag har satt en summa som sparmål vilken jag tror att jag kan nå om 4 år. Nu kommer dilemmat. Det är säkert möjligt att nå detta om 4 år men inte utan hårt konsekvent arbete. Just nu har jag en hel del utlägg som jag också vill göra. Vi har husfix, bilköp och tid till barn som också kostar. För tillfället har jag ingen vidare inkomst då jag är föräldraledig så sparandet ligger på is så att säga. Vad jag kan göra är att låna mer på huset som är lågt belånat eller så lägger jag målet längre fram i tiden. Det lutar mot det senare dels eftersom börsen är rätt stark nu. Jag börjar också fundera på om det inte är en bra tid att jobba mindre så jag kan njuta mer av mina barn. Nu när jag skriver så låter det självklart men det är inte så enkelt. Att gå ner i tid behöver inte bara betyda lägre lön utan även miss av intressanta jobb som kan vara bra i framtiden och ge glädje med jobbet i nuet. Jag har också insett att i och med att jag har barn så har statuspryl jakten smugit sig på även hemma hos mig. Det är nu rädslan kommer att ens barn ska bli retade pga fel prylar osv. Hur hanterar ni dessa känslor?

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s