Hur går plastbantningen och bakterier?

Svar: Så där…

Jag har rensat ut lite plastleksaker och plasttallrikar. Tyvärr så hittade min dotter dessa och ville absolut leka med dem. Vad gör man då? Jag har inväntat till dess hon somnat och plockat undan dem igen. För min lilla bebis så ger jag ersättning ibland och då har jag skaffat glasflaskor med silikonpip. Det går i stort sätt bara att beställa på nätet. Apoteket har inte glasflaskor och inte heller mataffären vilket är konstigt tycker jag. Jag har funderat på att skaffa naturlatex nappar men är inte helt övertygad då man kan vara allergisk mot latex. Silikon är ett bra alternativ så hon får detta och jag har läst att märket NAM inte innehåller bisfenol-A. Så jag hoppas det stämmer. Övriga ändringar jag gjort är att jag använder rostfria matlådor till rester. Ska skaffa fler när jag hittar några. Jag använder också bara gjutjärn för stekning, vilket också är bra för mina järndepåer. Jag tycker det är svårt att vara konsekvent då man måste vara så medveten i alla val man gör. Hur gör ni?

Jag har också gett min minsting Semper magdroppar som innehåller bakterier från Biogaia. Vilket resulterade i köp av denna aktie. Jag fick höra av BVC sjuksköterskan att Nestlé kommer ha dessa bakterier i alla mjölkersättningar framöver. Detta borde vara bra för Biogaia som startat samarbete med Nestlé. Forskning visar att en bra bakterie exponering hos bebisar minskar risken för allergier och bättre immunförsvar. Det finns forskning som visar att småsyskon har lägre risk att utveckla allergi än storesyskon. En teori är att de utsätts för mer bakterier och virus. Det finns också forskning som visar att om föräldrarna ”tvättar” nappen genom att suga på den så minskar risken för barnet att utveckla allergier. I en framtida värld med resistenta bakterier så är det bra om ens barn har bra immunförsvar, så tänker jag.

Det kanske stämmer uttrycket:

What doesn´t kill you make you stronger

Vad tror ni?

Annons
Detta inlägg publicerades i Alternativt levende, Hälsa, Mamma, Miljö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s