Nyårslöften eller mål inför 2021

Jag tror egentligen inte på nyårslöften. De flesta brukar vara brutna innan de ens påbörjats. Hur många gymkort köps inte för att sen aldrig användas. Men jag sätter upp lite mål inför året och i år har jag satt rimliga tycker jag. Om man ska nå sina mål så ska de vara SMART (Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt, Tidsbundet). Nedan är mina mål inför 2021!

Det mål som är SMART är det att spara 5000kr/mån. Dom andra har jag definierat mer diffust. När det gäller att vara mer aktiv så har jag ett mål att träna 7 min/dag i 66 dagar för att sätta en ny vana. Det är ett SMART mål eftersom det är specifikt, mätbart och tidsbundet . Om det är realistiskt kanske kan ifrågasättas men jag tänker att om jag missar några dagar så får jag hålla på längre bara och det ingår även vilodagar i det program som jag använder. Accepterat kommer det förhoppningsvis bli när vanan väl har satt sig men jag vill bli starkare och 7 min är ingen tid. När det gäller att avsätta kvalitetstid med familjen så vill jag inte tidsätta eller planera in detta i kalender då det känns som motsatts till kvalitet. Men tanken är att tex använda en lördags eftermiddag ensam med äldsta dottern, rita med minsta eller gå i skogen och ligga mer med mannen etc… Tanken är att årets mål ska göra mitt liv bättre och ge mer välbefinnande.

Hoppas ni har bra mål uppsatta som kommer ger er mer livskvalitet

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nyårslöften eller mål inför 2021

  1. Mackan skriver:

    Lycka till!

    Gilla

  2. Hoppas du når dina mål!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s