Vad har du satt för mål för din aktieutdelning?

Detta inlägg publicerades i Direktavkastning, ekonomi. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad har du satt för mål för din aktieutdelning?

 1. Kalkyl skriver:

  300 tkr har jag ca som halvflummit mål. 20 tkr/mån är lite magert med 2 barn. 25 tkr/mån börjar nog för mig kännas mer lagom och då har vi 300 tkr/år. Om jag vågar eller vill sluta jobba då ens vet i tusan, allt blir dyrare o barnen blir äldre o kostar mer. 360+ tkr/år är nog mer realistiskt för mig om jag ska gå i fire. Tyvärr alltså… Samtidigt skulle jag nog gå runt på 180 tkr/år med ca bibehållen standard som jag har idag. Borde klara mig på 144 tkr/år och det är med god marginal redan uppnått om covid-19 släpper greppet.

  Är en väldigt svår fråga det här. Liksom säga förväl till goda inkomster?

  Gillad av 1 person

  • aktiemamma skriver:

   Det som jag tror att vi underskattar är kraften i ränta på ränta. Med en aktieutdelning på 300000 sek/år så antar jag att du har en rejäl portfölj som kommer fortsätta växa och skulle du mot förmodan behöva några tusenlappar så kommer det troligtvis inte märkas nämnvärt. Instämmer i att barnen blir dyrare när dom blir äldre och antar att det kommer öka ännu mer. Det jag funderar mest är inflationen som ska vara nästan noll men det stämmer inte för oss stora kostnader som mat och el, dessa ökar årligen långt mer än inflationen. Jag är också osäker på om jag vill sluta jobba men jag vill ha möjligheten:). Jag skulle vilja testa att leva 1 eller 1/2 år där jag nått utdelningsmålet innan jag tar steget. Men om jag skulle vantrivas på ett jobb kanske det skulle ske tidigare men sist det hände så bytte jag jobb. Enda risken som jag ser det med att inte gå i ”pension/FIRE” är att man dör snor rik men har man haft kul under tiden så finns det värre saker som kan drabba en. Jag kan tänka mig många situationer när brist på pengar är ett problem men att ha för mycket det tror jag inte. Kanske miljadär och känd som rik kan vara ett problem men till dom nivåerna är det rätt långt kvar troligen för oss båda. Lycka till och jag tror att du kommer ta rätt beslut för just dig eftersom du skapat möjligheter så har du lyxen att välja- bra jobbat!

   Gilla

   • Kalkyl skriver:

    Instämmer helt i vad du skriver om inflationen, har blivit väldigt medveten om hur pass mycket dyrare just maten blivit. Har under det gångna året slagit rekord på rekord i inhandlingssummorna… Mindre med hem men allt häftigare belopp innan man kan lämna affären.

    Tack för berömmet, jag kämpar på. Synd att allt ska ta sådan tid vara. Vill vara i mål nu ju!…

    Gillad av 1 person

 2. aktiemamma skriver:

  Tid är din vän och tålamod kommer vara avgörande för att lyckas. Troligtvis kommer du som jag att drabbas av tvivel ibland men det är väl bara naturligt. För mig hjälpte det att räkna ut utdelningstillväxt per år kontra löneökning, det tog inte många år innan utdelningstillväxten i % övertrumfade löneökningen framförallt om jag räknade efter skatt. Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s