Utveckling sen start och nya pengar in…

Ovan visar utveckling sedan start (grön linje) och den gula linjen OMX 30 inkl utdelning. Som ni ser så hade jag bra utveckling 2019 och tappet efter Corona är nu helt återhämtat. Finns det då mer att hämta är frågan och tyvärr har jag inte svaret.

5000 nya svenska kronor har sparats från månadens lön och jag har än inte bestämt vad som ska inhandlas. Jag funderar på oljebolag, fastigheter eller läkemedel men är det för tidigt med olja och har fastigheter verkligen mer att ge? Ett alternativ är såklart fonder och nu när jag sparar mindre varje månad så kan det vara det mest kostnadseffektiva. När jag började handla med aktier så var courtagen mycket högre och då brukade jag handla först när jag kommit upp till 15000sek och under tiden hade jag dem investerade i fonder. Denna strategi kan fungera även nu och det finns en stor fördel med fonder kontra aktier. Jag kärar inte ner mig i en fond:) Den psykologiska aspekten vid hantering av pengar är en viktig faktor och jag är säker på att om man vet hur man fungerar så kan man ta smartare beslut. Jag träffade en gång en man som betalade räkningar direkt vid brevlådan för annars visste han med sig att de skulle hamna i en hög och han skulle glömma. Det fungerade för honom. Nackdelen med fonder är att de sällan överträffar index och kan vara dyra kontra avkastning samt att man inte utvecklas lika mycket själv. För mig är det en del av att handla med aktier som är himla rolig den att jag lär mig en massa.

Ser ut att bli läkemedel denna månad, Abbvie jag lagt en köporder så får vi se om den går igenom. Vissa månader är det så för mig att jag inte är helt bestämd över vad jag ska köpa och många gånger har det blivit bra och andra gånger mindre bra. Jag har också exempel där jag har varit väl påläst och bestämd och det har ändå inte blivit så bra. Min strategi är att ta snabba beslut och inte lägga för mycket tid på varje affär och inse fakta att ibland blir det bra och ibland mindre bra. Min ekonomi som helhet är rätt bra ändå eftersom jag aldrig handlar på avbetalning.

Shopping on credit or cash? Price is what you pay value is what you get.
Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s