Corona fortsättning och inställda aktieutdelningar

Fortsättning följer angående Corona…

Jag har ett excelblad där jag fyller i aktieutdelning månadsvis och en prognos för året över förväntad aktieutdelning. Slutet av 2019 såg prognosen strålande ut sen kom viruset… 2020 kommer inte alls följa den prognosen utan detta år blir ett förlorat år baserat på aktieutdelning. Privat tycker jag annars att det är rätt bra nu. Jobba hemma passar mig perfekt så jag hoppas att det fortsätter och sommaren ut är den senaste prognosen. Sparandet har också varit bra genom minskade kostnader även om lönen inte höjts.

Men jag tror som jag skrivit tidigare att det blir en till dipp. Men som vanligt så säljer jag inte av utan aktieutdelning (inte mycket att ha i år) återinvesteras men däremot så försöker ja spara överskott från lönen till eventuella köplägen och för att ha en lite buffert. Detta är svårare och tajming vet jag av erfarenhet är svårt och av mindre betydelse i det långa loppet men ändå är det svårt att inte försöka fokusera på detta.

Värt att ta med i beräkningen för aktienedgången är även förlorad aktieutdelning. En aktienedgång på 14% kanske ska beräknas som större i dessa tider mer som runt 17% för att ta med indragen aktieutdelning. Hur räknar ni och vad tror ni om nästa år 2021 angående aktieutdelning? Om 2021 följer prognosen för 2020 så borde jag trots Corona vara hemma i mitt utdelningsmål men som alla vet prognoser just nu är verkligen gissningar och förhoppningar. Idag annonserades det att det blir varsel på konsultfirman som jag jobbar på men å andra sidan har jag tackat nej till en tjänst och är i process men två andra konsultfirmor så framtiden är oviss helt klart.

Hur går det för er? I min omgivning verkar få oroas av försämrad ekonomin men det jag omger mig av kanske inte är representativa?

Aktieutdelning hittills i år och bästa utdelningsmånaden brukar vara April men inte i år
Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Corona fortsättning och inställda aktieutdelningar

 1. Doctorlicious skriver:

  Trodde också att jag äntligen kommer få till utdelningarna i år men tji blev det för den…
  Börjar tro att nästa år också kommer bli sisådär med utdelningarna… vi får se. Det viktigaste är att vi mår bra, resten löser sig alltid på något sätt 🙂

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hälsan är nummer ett helt klart! Men när man följt sin graf är det snopet att ramla på målsnöret. 2021 är hel klart oklart. Vissa brancher går jättebra men de flesta har stannat av. Så frågan är; kommer affärerna rulla på efter sommaren eller ej? Vi har väntat så här länge så vi kan vänta nått år extra😉 lycka till

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s