Saknar Akelius preferensaktie

Bortsätt från Corona dippen som kanske inte är över så har portföljerna gått fantastiskt bra. Mitt mål som jag tidigare skrev, att jag nått, överskreds snabbt. Däremot så ser direktavkastningsmålet ut att behöva ett år till på sig. Därav titeln, med Akelius prefaktier kvar så hade det kanske gått redan i år.

Målet att bara spara 5000 sek per månad har inte heller gått bra. Med Corona viruset så blev allt spännande på börsen igen och då är det lätt att dras med. 2000 sek till skickades in i. Bättring inför Februari och snart börjar aktieutdelning trilla in så då kommer ny köpkraft in.

Aktieutdelning per månad kommer också bli sämre fördelad framöver. 5000 sek/mån i aktieutdelning kommer inte att nås alla månader framöver. Lite surt helt klart när jag var så nära och så köptes Akelius prefaktier ut och jag får börja om.

~3,36% i direktavkastning ser dagens kalkyl ut. Jag skulle kunna få upp denna men som jag bedömmer det då kompromissa med utveckling av portföljen. I dagsläget så tycker jag inte att några tusenlappar mer i aktieutdelning ett enskilt år trumfar några 100000 i utveckling. Dessutom är det roligare. ”Att ha kakan och äta upp den” genom att ha majoriteten av sin portfölj i stabila utdelningsbolag och sen krydda med lite mer potentiell tillväxt är min strategi just nu.

Hur går det för er? Håller ni strikt en strategi eller ger ni er svängrum? Själv skulle jag bedömma att jag till 90% håller mig strukturerat enligt plan och 10% blir improvisation som varierar över året.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Saknar Akelius preferensaktie

 1. Northernlightsinvestment skriver:

  För några år sedan var det mycket improvisation och strategibyten. Numera försöker jag hålla fast vid min strategi…

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Bra troligtvis det mest framgångsrika såklart beroende på strategi. Framförallt så går strategin att utvärdera om man är konsekvent. Utan strategi så är det svårt att veta vad som fungerar och vad som inte gör det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s