Extra intäkter/inkomster

Jag har under en längre tid försökt komma på extra jobb att göra på arbetstid. Det låter inte bra jag håller med men ibland har man dötid på jobb och efter att man effektiviserat uppgifter och blivit än bättre på sitt jobb så uppstår ibland än mer dötid. Det var i en sån här dötids period som jag började läsa på om aktier. Jag var relativt ny på mitt dåvarande jobb och hade effektiviserat min huvudsakliga arbetsuppgift så att det tog halva tiden att utföra och var roligare. Så jag tog på mig mer jobb men hade ändå tid över. Jag hade mycket tid att läsa, lyssna på poddar, göra excelblad, räkna osv. Jag lärde mig mycket under den tiden och tjänade också bra med pengar. Sen blev det mer hektiskt så jag hade mindre tid för börsen. Utöver börsen så har jag under alla år svarat på undersökningar till och från, om ni är intresserade så kolla in länken nedan.

https://yougov.se/refer/_YS-LwRTwjSZp0MVHuYf9A/

Det har resulterat i en eller två julklappar eller födelsedagspresent om året ungefär i belöning. Det är inte ett särskilt betungande jobb och det positiva är att man genom sina svar kan vara med och påverka, beroende på hur många som deltar i undersökningen. Jag var en gång med i en undersökning, inte hos yougov, med 25 deltagare där mina svar blev direkt återgivna i det slutgiltiga resultaten.

https://yougov.se/refer/_YS-LwRTwjSZp0MVHuYf9A/

Nu då jag åter igen har mer tid under vissa arbetsdagar, så det är dags att utvecklas och lära sig nytt under arbetstid utöver arbetsrelaterade uppgifter. Alla tips mottages och beaktas. Helst något som går att profitera på och som inte är allt för betungande.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Extra intäkter/inkomster

 1. P skriver:

  Du kan läsa en kurs på distans och ta studiebidrag. Det kan ge några tusenlappar i månaden beroende på din livssituation.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Tack för tipset, absolut något som skulle passa om jag hoppar av jobbtåget. Som det ser ut nu så skulle jag inte få studiebidrag, antar jag? Eller kan man få studiebidrag med full lön? 🤔 Har du läst något som du kan rekomendera?

   Gilla

   • P skriver:

    Hmm, vet inte riktigt hur det funkar det där med bidraget men jag plockar ut en liten del samtidigt som jag arbetar heltid. Jag tror det har att göra med hur mycket du tjänar. Alltså ju mer du tjänar desto mindre bidrag. Sen finns det säkert ett tak som hindrar den med alltför hög lön att kunna plocka bidrag.
    Svårt det där med tips, det har så mycket med intresse att göra. Jag har läst en del GIS-kurser (geografiskt informationssystem). De kan jag förstås rekommendera men då bör man ha ett intresse av att titta på och göra kartor. En bonus om man läser GIS-kurs via Folkuniversitetet är att det ingår ett medlemskap i Sveriges kartografiska sällskap, bara en sån sak :-).
    I övrigt skulle jag nog rekommendera att man ”bara” läser på högst halvfart om man jobbar samtidigt. Jag tror det finns risk att det blir ett måste annars och inte alls särskilt kul och givande.

    Gilla

   • aktiemamma skriver:

    Snabb koll på fribeloppet så ligger det nu på runt 175000kr per halvår beroende på hur många veckor man tänkt studera. Jag kommer över den nivån eftersom jag jobbar heltid. Däremot med 60% tjänst skulle jag ligga under, intressant. Jag skulle läsa ekonomi eller programmering. Tack

    Gilla

 2. Disa Svensson skriver:

  Hej!
  Julklappstips från en fattig student ❤
  Jag handlar från butiker via: http://www.refunder.se/b/Spara50
  Dessa är mina favoritbutiker

  Campadre:
  https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

  Lyko:
  https://referme.to/9vACAmo

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Tack för tipsen! Refunder har jag börjat använda. Eftersom jag inte är någon storshoppare så blir det inte så mycket. Men några julklappar har inhandlas genom refunder. Verkar enkelt och smidigt! Lyko och Campadre får jag kolla upp. Hur funkar de?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s