Uppdatering Oktober

Det har gått upp och ner senaste tiden. Från ATH till nedgång igen. Jag brukar inte påverkas särskilt mycket av börsens utveckling mentalt men nu börjar jag närma mig siffran jag tänkt att det är ok att kasta in jobbhanduken! Tankarna har då snurrat extra mycket, vad ska bli nästa steg i utvecklingen? För mig är det viktigt att känna att jag utvecklas så att vara hemma och skrota kommer inte vara ett alternativ i längden. Men det skulle vara bra för hälsan att ta en liten paus och leka med barnen, om jag lyckas hålla lugnet! Som sagt tankarna snurrar och möjligheterna är stora. Just nu tränar jag på att jobba utan att vara duktig hela tiden. Det blir mycket roligare då och mer givande men om man som jag lider av ”duktig flicka” syndromet så är det svårt att gå hem lite tidigare och komma lite efter 8 även om man har flextid. Det finns säkert ett ”duktig pojke” syndrom också och jag skulle gissa att duktiga flickor och pojkar oftare bränner ut sig.

Hur går det för er och finns det några duktiga flickor och pojkar som lyckats sluta vara det? Hur gjorde ni då, tips mottages gärna?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Uppdatering Oktober

 1. Snålgrisen skriver:

  Ja det har varit lite av en berg och dalbana senaste tiden. Vi ligger 19,5% upp YTD, men det är främst de utländska innehaven som har dragit på. Har du medvetet tagit bort summan, kan inte se den i bilden ovan.

  Hänger inte med på det du skriver om att inte vara duktig. Ska man inte vara duktig på sitt jobb? Jag vet att det är många som maskar eller håller på med en massa annat på arbetstiden, men det ska man ju inte påverkas av? Det brukar arbetsgivarna märka. Kanske är jag lite skadad av att ha jobbat som konsult i 13 år, då förväntas man prestera på topp hela tiden. Det enda jag inte tummar på är när jag ska gå hem. Behöver jag gå hem vid 15:00 så gör jag det, och skiter högaktningsfullt i vad andra tycker om det. I slutändan är det ju summan som räknas. Jag kanske sticker hem vid 13 en fredagseftermiddag och jobbar in de förlorade tre timmarna på söndagen. Eller kanske jag har samlat på mig 20 timmars flextid, då är det bara att flexa ut och se glad ut, eller hur? Varför bry sig alls om vad andra tycker och tänker?

  Har man små barn kan ju deltid vara ett alternativ, att jobba 80% och vara hemma fre-sön kanske? Man tappar ju en del i inkomst, men det är några tusen, och det kan det ju vara värt tycker jag…

  Kul att höra att du snart är fri från arbetets bojor, tänker du köra enligt 4%-regeln?

  Gilla

 2. aktiemamma skriver:

  Tack för din kommentar! Att göra ett bra jobb är klart att man ska och viktigt för att må bra. Men att vara duktig behöver man inte vara. Med det menar jag komma prick klockan 8. Överleverera bara för att man är klar långt innan leveranstid. Jag är oftast snabb och klart att det uppskattas av mina chefer fast mest med mer jobb av samma sort. Finansiellt har det inte belönats på samma sätt förutom att det gett mig tid för aktier på arbetstid utan att övrigt jobb blivit lidande. Att gå hem 15:00 om jag behöver tränar jag på och det är nog där det klämmer att jag bryr mig om vad de andra tycker och att jag är skolad att vara duktig.
  Jag har provat deltid det var lönsamt för företaget. Jag gjorde samma jobb på färre timmar, tom bättre för jag var gladare. Men drömmen är att hitta uppdrag där leveransen räknas så när man är klar så är man klar. Går ganska bra där jag är nu.
  4% regeln har jag redan nått. Men jag vill kunna ha möjlighet att hjälpa mina barn finansiellt och ha lite flex så min nivå ligger högre. Helst vill jag kunna leva enbart på aktieutdelningen och låta kapitalet öka årligen. Viss risk för, one more year syndromet alltså.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s