Min första trade på tradingkontot misslyckat kanske

Min första trading affär på mitt nyöppnade trading konto (ISK på Avanza) har inte gått strålande hittills. Inte helt svårt att gissa att det är Swedbank och jag är tydligen inte ensam. Det blev inte heller en daytrade utan jag gick in för tidigt men innan x-dag så jag kommer få lite utdelning ändå och ligger nu plus minus noll.

I ett försök att använda SWOT analys som jag skrev om tidigare så borde jag hålla mig borta om det vore en investering på lång sikt.

Jag försökte även på en riskanalys på investeringen: Grön att det skulle gå helt åt pipsvängen. Vilket i det här fallet är bra låg risk och låg konsekvens om det blev fel.

Slutsats av nyttan med att använda SWOT analyser och riskmatriser för investeringar är att som enskild analys av enskilt bolag mindre användbar. Som komplement vi jämförelse mellan flera olika bolag kan det vara mer användbart. Det kan vara bra som hjälp att ställa sig rätt frågor och att ta reda på fakta som man saknar. Alltså synliggöra att man saknar någon specifik fakta.

Hur som helst så har Swedbank affären bidragit med lite spänning i tillvaron och inga pengar är förlorade ännu. Om jag framöver vill utveckla mig inom trading så känns det rätt för mig att samla dessa affärer på ett eget konto.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s