Tålamod är en dygd 

Jag jobbar på långsamt mot nya utdelningsmål. Är inne på nionde året nu. Just nu sparar jag utdelning från aktiekontot och nysparande på ett sparkonto. Jag håller på att bygga upp lite kontanter igen. Jag tyckte inte om att inte ha lite lättillgängliga pengar ifall jag skulle behöva dem. Baksidan är att jag bara har utdelning från ISK och KF att investera för. Vilket gör att nästa utdelningsmål känns långt borta. Dessutom så ser Jan-Mars utdelningar ut att bli lägre än prognos vilket är lite surt. Men snart är det April då majoriteten av aktieutdelningen sker. Förhoppningsvis får det lite fart på Excel siffrorna. 

Jag har iallafall gjort lite omplaceringar. Sålt Avanza zero och köpt Pfizer. Anledning att jag vill ha mer läkemedel i portföljen. Framöver har jag även tänkt öka i Novo nordisk. 

Vad tror ni om läkemedelsbolag inför framtiden?

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tålamod är en dygd 

 1. Micke Larsson skriver:

  Jag har kvar mitt innehav i Novo och hoppas (tror nästan…) att det kommer ordna sig på sikt, men jag skulle nog inte öka just nu för jag tror att det kan ta tid till vändningen.

  Gilla

 2. Jag är också sugen på att öka i Novo. Har däremot blivit allt mer att öka i mina svenska innehav på senare tid 🙂 Lite svårt att balansera upp sina köp just nu.

  Tack för en bra blogg!

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Tack! Har ökat väldigt lite och Novo verkar vara på väg upp igen. Tajming är alltid svårt men jag tycker det är lättare att följa bolaget om jag äger några aktier. Jag ökar om jag tycker det ser attraktivt ut och har pengar att investera med. En anledning varför jag har så många innehav.
   Lycka till!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s