För att passa in? 

För att klara min och familjens överlevnad, faktiskt även beklädnad och tak över huvudet så räcker dagens aktieutdelning.  

Men det räcker inte eftersom jag har fler krav på min tillvaro och också gillar mitt jobb. 

Jag träffade lite föräldrar idag och slogs av hur mycket jag avviker. Norm för kvinnor i min ålder verkar vara att man ska gilla inredning, ha välstädat hem, gilla kläder, vara noga med vad barnen har på sig, var oteknisk, vara ointresserad av pengar, mannen ska tjäna pengar, gilla shopping, banta vara socialist mm. Jag passar inte in på en enda av dessa vilket gör det svårt socialt. Jag har hittat några andra kvinnor som också avviker från normen som är intressanta att umgås med men jag upplever att de inte är många. 

Hur upplever ni detta? Tror ni min generalisering stämmer eller är det bara jag som är fördomsfull? 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till För att passa in? 

 1. AktieSnubbe skriver:

  Jag sticker ut precis som dig, ännu mer antagligen, jag har inga barn och är inte överförtjust i att resa. Dom flesta (känns det som) måste resa till solen minst en gång om året, annars är livet meningslöst.
  Man får väl helt enkelt fokusera på likheterna? Sånt man kan prata om? Har du barn, sambo och jobb så borde du ha en del ni kan konversera om 🙂 Sen får man nog skippa vissa människor, man har inget utbyte, blir bara tyst.. ointressant med samtal 🙂

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Tack för kommentaren! Skönt att inte vara ensam… Jag har många män runt mig som inte passar in heller och har oftare mer intressanta samtal med dem. Jag misstänker att kvinnor generellt har mer regler att anpassa sig till för att passa in än män.

   Gilla

 2. Snålgrisen skriver:

  Låter som om du av någon anledning har hamnat i sterotypernas paradis, lite skämtsamt sagt. Kan säga att det är inte mycket enklare i männens värld heller, på jobbet betraktas man som underlig om man inte är insatt i sport och då helst det lokala hockeylaget som alla verkar följa med största intresse, utom då Herr Snålgris som inte ens visste i vilken division de spelade. Jakt – och jakthistorier är en annan sysselsättning som många verkar dela, utom undertecknad som hellre jagar utdelningar än försvarslösa djur. Brukar retas med dem och säga att de ska ta ett spjut och en kniv med sig istället för studsaren, då kan vi prata jakt… Då man har barn är detta ofta ett givet samtalsämne, vilket dock inte är uppskattat av de barnlösa som mer än gärna burdust avbryter en diskussion om blöjmärken och annat högintressant, för att dryfta det senaste på Netflix. Antar man får hitta nåt gemensamt samtalsämne, och finnes inga sådana, ja då ska man nog byta bord… eller umgängeskrets… för då har man hamnat helt fel.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Det är klart män förväntas gilla sport, bilar och klockor, min erfarenhet. Jakt misstänker jag är kopplat till var i landet man bor. Misstänker att ett av mina ”problem” är att jag har få kvinnliga kollegor.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s