Pensionscheck

Om jag fortsätter jobba som nu och får ca 2% i löneökning. Då kan jag vid 65 års ålder plocka ut 20000kr/mån före skatt enligt sidan min pension. 

Intressant är att de pengar jag investerat själv kommer om allt går enligt plan ge samma avkastning om 5 år. 

20000kr/mån före skatt efter ett helt yrkesliv lite över medianlönen det låter väldigt dåligt. Nu har jag inte aktivt placerat varken allmän pension eller tjänstepensionen vilket jag troligen borde göra. Men hur är det ens möjligt att få så dålig avkastning när jag som amatör, småbarnsmamma och kvinna lyckas på 13 år nå samma avkastning som annars skulle ta 40 år. 

”Själv är bäste dräng” känns väldigt relevant i sammanhanget…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Pensionscheck

 1. lifeandsavings skriver:

  Oj vilken skillnad! Jag sparar kortsiktigt för tillfället då vi vill köpa ett boende lite längre fram och investerar därför inte i aktier. Dock har jag tänkt lägga ett privat pensionssparande där jag köper aktier med tanke på den långa spartiden. 🙂 Har ingen större tilltro till den allmänna pensionen + en osäkerhet om hur pensionsåldern ser ut i framtiden.. Bättre att själv kunna välja och styra.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Spara då i isk eller kf är min rekommendation! Då har du tillgång till pengarna under din livstid och samtidigt mer möjlighet att bestämma vad du ska investera i. Sen är ju amortering också en form av pensionspar. Att ha låga fasta kostnader är ännu viktigare om man har lägre inkomster vilket de flesta pensionärer kommer ha.
   Lycka till

   Gilla

 2. Aktiepappa skriver:

  Jag räknar kallt med att om jag ska få någon pension så får jag fixa det själv. Tror att man blir väldigt besviken om man förlitar sig på samhället i den frågan. Rätt eller fel kan man fråga sig men så resonerar jag i alla fall.

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Jag håller med och det är en anledning varför jag bygger upp en utdelningsportfölj. För dem som förlitar sig på att staten fixar deras pension kommer nog bli rejält besvikna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s