Tankar om 1 maj

Det känns som om socialdemokraterna helt har tappat sin ställning.

Arbetarna alltså sådana som jag (fast jag är egentligen tjänsteman) ska de gå och demonstrera för. Fast de själva tillhör den privilegerade delen av befolkningen. De behöver inte oroa sig för pension osv. Hyckleri av högsta grad. Många har dessutom oberoende av parti tillhörighet föds in i politiken så som Sahlin och Reinfeldt Jr.

Tänk om man kunde få se kostnadsbesparingar på administration så som företag och privatpersoner sköter sin ekonomi. Tex halvering av riksdagen, 104 miljoner lägre kostnad per år lågt räknat.

Men då tänker ni det blir bara 10 kr per invånare, en droppe i havet. Ja det beror på hur man räknar. Det kan räcka för 150 flyktingbarn dvs täcka kostnaden för de som kom i mars i år för resten av året eller 11 miljoner normala skolluncher (baserat på några års gamla siffror) under ett år. Eller nästan en extra lärare per kommun med hyfsad lön.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s