Livets svängningar

Jag har haft en svacka den senaste tiden. Jobbet har inte känts så roligt som vanligt och barnen har sovit dåligt. Det har varit sjukdom och jag är allmänt sliten. Då har tankar som ifrågasätter min väg kommit fram. Dvs tankar som borde jag 1 jobba mindre eller 2 med något annat och 3 kommer jag någonsin att nå mitt mål om ekonomiskt oberoende?

Nu ska jag försöka klargöra detta för mig själv.
1. Ja jag borde jobba mindre men då tar det längre tid innan jag når nr 3. Känns moment 22.
2. Jobba med något annat? Det är säkert bra men just nu när jag knappt sover så känner jag mig för skör för att det ska kunna bli bra start på någon annan arbetsplats. Till hösten kanske det är dags att börja söka nya utmaningar.
3. Viktigaste punkten. När jag startade så var första målet satt. Jag är nu en 1000kr på årsbasis från att nå det. Då skulle jag teoretiskt kunna leva på avkastningen men leva rätt så torftigt. Nu har jag 2 barn och har förstått att det är dyrare än vad jag trodde. Matkontot har ökat rejält samt resekostnader och övrigt. Jag räknar med ca 2000kr i månaden. Då har jag lite höjd för kostnader med äldre barn. Så nu räcker inte den nivån längre. Jag räknar med 9år till innan jag kan hoppa av ekorrhjulet helt vilket just nu känns som en evighet. Förhoppningsvis så har jag underskattat utdelningstillväxten men många av mina bolag bedömmer jag kommer ha medioker sådan.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s