Nya ändringar

Jag sålde av resterande innehav i mondelez international. Placerat i Seb och avanza zero samt obligation med 10% ränta.

Jag fortsätter sikta på utdelning jag tror att i längden så kommer det betala sig. Under de senaste 6 åren som jag har varit aktiv med aktier så har priset gått upp och ner. För aktier med hög utdelning som tappat i värde så har för de jag ägt nedgången varit inhämtad och slagit bankräntan med råge om jag räknat in utdelningen. Det har också varit en dålig affär för mig att omplacera med några få undantag. Om jag hade behållt min original portfölj från 2008 och sen placerat nya pengar i andra bolag efter hand. Då hade utvecklingen varit högre fram tills nu, men det är lätt och säga nu i efterhand och min strategi har utformas efter hand.

Den senaste tiden så har jag funderat mycket på hur kraftigt investerad jag vill/ska vara. Jag har kommit fram till att jag ska i stort sätt vara 100 % investerad i aktier/fonder. Jag kommer ha kvar mitt buffertsparande. För mig som investerar kontinuerligt så är det lättare att följa bolag om jag är med på tåget. Så om jag framöver hittar bolag som jag finner intressanta så kommer jag försöka köpa en liten post.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s