Mer ändringar i portföljen

Dibs är sålt genom uppköpet. Blev en bra affär genom bra utdelning och en 47% vinst. Jag hade tänkt behålla Dibs en längre tid men nu blev det inte så. Lärdom från affären är att det kan vara bra att leta efter uppköpskandidater och behålla dem.

Jag har också sålt Aq group för 90kr/st med en vinst på 17%. Blir listbytet av så kommer troligen kursen att öka men jag har inte tålamod. Dessutom så är jag inte helt övertygad över verksamheten. Jag har säkert sålt för tidigt men det har fortfarande varit en bra affär det får jag vara nöjd över.

Nu har jag lite kontanter på kontot som investeras. 2 bolag räcker det till. Frågan är nu vad detta ska bli? Jag har köpt mycket preferensaktier på sista tiden så jag borde hitta nått annat.

På listan finns:
Seb, stora enso, Öresund, havsfrun, Telia, Biotage.

Nu ska jag försöka läsa på och ta ett beslut. Jag försöker att inte tänka så mycket utan läsa på och sen gå på magkänslan och köra på det. Min inställning är att om man velar för mycket så blir man för riskmedveten och orolig. Det är bara att inse att vissa affärer blir dåliga men om de flesta blir bra så har jag lyckats enligt mig. Allternativet är ju att ha pengar på bankkonto eller att inte spara alls och då kan jag garanterat aldrig leva på direktavkastning.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s