Hur jag planerar min ekonomi

1. Jag sparar ca 10000 kr/mån på mitt lönekonto för räkningar och konsumtion. Mer om stora räkningar ska betalas eller jag ska resa osv.
2. 50000 sek finns på ett buffertkonto. Tyvärr med dålig ränta. Förut hade jag en större buffert men jag tycker det räcker. Om jag planerar bilköp eller renovering så utökar jag bufferten. När jag tagit pengar från kontot så återför jag pengar nästkommande månad.
3. Vi har ett gemensamkonto som bla täckt renovering. 1000kr kommer in varje månad från en gemensam intäckt.
4. Resterande hamnar hos avanza (ca 50% av min inkomst) på ett sparkonto till dess jag hittat intressant att köpa och summan uppgår till 26000sek. Köp görs numera enbart i isk. Utdelning i iskn placeras i spiltan räntefonder, avanza zero eller ligger oplacerat till jag fått ihop 26000sek.

Denna strategi har jag använt många år och den fungerar bra för mig. Det har gjort att jag aldrig har haft ett konsumtionslån och att jag alltid kunnat resa om jag velat. Numera har jag bolån men inte särskilt stort och än har jag inte börjat amortera. Fundera på att börja och skulle räntebidraget tas bort så skulle jag göra det.

Direktavkastning återinvesteras totalt. Nu täcker den 60% av mina utgifter per månad. Mål 1 är såklart 100% (6år) och vid 200% kanske dags för pensionering eller annan förändring…41år respektive 48år…

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s