Utveckling av direktavkastningen

Det går framåt i år räknar jag med 60800kr i utdelning. Per månad efter 30% i skatt blir det ca 3500kr. För mig täcker det min del av boendet, min mobil och nästan en tank bensin vilket normalt räcker 2-3 månader. Egentligen blir det mer än 3500 eftersom ca 25% av mitt innehav ligger i investeringssparkonto, men med 30% beräkning så har jag marginaler. Jag tycker det är roligare att räkna snålt och bli positivt överraskad. 

Jag har jobbat med spridning av utdelning så under året har jag haft utdelning under alla månader utom februari och juni. Nästa år kommer jag ha utdelning även under februari. Min strategi nästa år kommer att vara att göra köp varje månad (om jag hittar något intressant) och då blir det bra med tillskott i form av utdelning. Jag tänkte göra ungefär som Lundaluppen (mycket bra blogg) även om jag kommer ha mycket fler aktier i min portfölj. Jag kommer inte kunna hålla mig till bara 10 bolag (för tillfället har jag 32 bolag i portföljen) men jag ska försöka att köpa stabila bolag så att jag inte behöver bevaka portföljen dagligen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utveckling av direktavkastningen

 1. Emelie Sahlstedt skriver:

  Hej, nicke nyfiken här, som nu har läst alla inlägg på din blogg under en och samma kväll.
  Men har suttit och läst precis allt jag möjligen kan på Trust Buddys sida och funderar på om jag ska testa med 5000, tycker du de är värt det? Och hur går det för dig nu, för nu är du väll uppe i ungefär fem månader?
  Lite nyfiken och skulle väldigt gärna få svar 🙂 Kanske ska tillägga att jag är student och kanske lite extra försiktig med pengar för stunden, men anser att 5000 på aktier eller liknande finns de utrymme till och får inte se de som livsviktiga pengar utan mer som ”lek” pengar, de kan ju gå käpprätt åt skogen..
  /din tillfälliga tre timmars stalker 😉

  Gilla

  • aktiemamma skriver:

   Hej
   Vad roligt och ha en stalker:) Jag har tagit ut det mesta från Trustbuddy och det tog ett tag så om du lever på studentbudget så skulle jag avråda. Men jag har blivit sugen igen eftersom jag inte hittat så mycket att köpa senaste tiden men deras hemsida verkar inte fungera pga uppdateringar. Vilket ju inte är bra om man vill komma åt sina pengar till något akut…
   MVH

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s