Maximera varenda sparad krona?

Jag har som ambition att få avkastning på varenda krona. Dvs att ha pengar i madrassen är inget för mig. Om jag ska nå mitt mål att bli ekonomist oberoende så måste jag få ränta på mina förvärvade pengar. Problemet är att jag inte är bekväm med allt för stora risker och att jag vill att avkastningen ska sköta sig mer eller mindre av sig själv. Förändringar jag gjort är att göra mig av med dyra fonder och att minska sparandet på bankkonton. Jag har också en liten avkastning på ISKn på 6700 som jag köpt Spiltan räntefond för i väntan på en lite större summa att investera. Jag har nästan allt mitt kapital i aktier med undantag för ett buffertspar som jag tänkt ska vara ca 150000sek till dess vissa renoveringar är gjorda på huset. Därefter tänkte jag ha en likvid buffert på 50000sek till dess jag når mitt sparmål. Då ökar jag det kanske till 100000-150000sek eller mer. Vad tror ni är en bra nivå?

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Alternativt levende, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s