amortera eller inte?

När ska man amortera? Just nu så amorterar jag inget på lånet men funderar på om jag ska börja med det vid nästa omläggning. Vi har bara bottenlån och låg ränta just nu och så finns ju räntebidraget.

Jag älskar att räkna på olika alternativ så det har jag såklart gjort. Anta en ränta på 5% då blir kostnaden efter räntebidrag 3,5%. Jag behöver få sämre avkastning än 3,5 % för amorteringar ska vara lönsamt. För mig blev 2012 direktavkastningen efter skatt 3,15% på aktiekontot och ca 3,8% på isk.

Slutsats jag avvaktar med att amortera men om räntan närmar sig 5% så är det nog dags.

Annons
Detta inlägg publicerades i Direktavkastning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s