plastbanta

Jag har alltid försökt att leva miljövänligt men i ärlighetens namn så går det inte så bra. Jag konsumerar inte särskilt mycket och försöker köpa begagnat, jag har kompost och återvinner. Men sen jag fått barn så kommer det en massa leksaker och andra småprylar in i huset. Jag har svårare att göra mig av med detta för att inte tala om att hålla ordning på. Men behövs det verkligen plastleksaker? Jag har börjat rensa sånt som inte används. Men till min förskräckelse inser jag att jag har skaffat plasttallrikar, plastglas, plastmuggar, utan att reflektera. Sen alla dessa matlådor i plast och förpackningar. Det är klart en stor del gifter har gått från mig till barn genom amning (jag är kemist och har jobbat med rätt otrevliga ämnen). Kanske en större källa men ändå det är för sent nu. Med nummer 2 som är på väg så kommer den lilla att utsättas mindre eftersom nr 1 har rensat mig på fettlösliga gifter (låter kanske hemskt). Kan vara en förklaring varför 1a barnet oftare har allergier. För utsläpp så har vissa halter ändå blivit lägre tex bly, DDT, PCB, SO2, NOx än när jag var liten så allt är inte nattsvart. Jag bor i ett rätt nytt hus och var jättenojig för formaldehyd när vi flyttade in. Det finns i bland annat spånskivor. Eftersom jag hade möjligheten så mätte jag halten vilket var under gränsvärden men dessa går inte att använda eftersom de är satte efter när man mår riktigt dåligt. För WHO rekommenderade halter så var det lite högt. Med barn två så tänkte jag plocka bort så mycket plast det bara går. Hon får suga på annat. Sen ska jag skaffa glasnappflaskor och nappar i naturgummi, vilka kanske är bättre? Sen får hon sova ute så mycket det bara går precis som storasyster. Jag ska även försöka göra egen barnmat vilket jag började med entusiastiskt förra gången också men blev lat efter ett tag.

Annons
Detta inlägg publicerades i Hälsa, Mamma, Miljö, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s