Aktieuppgång och köp

Eftersom jag sålt fonder så har jag lite pengar tillgängligt och har gjort lite köp. Men min erfarenhet säger att början av året är den sämsta månaden att handla i eftersom det ofta sker uppgångar då. Vilket ökar risken att man köper för dyrt. Köp som jag gjort har varit lite bottenfiske (vilket jag inte vill rekommendera) efter aktier med hög direktavkastning. Det finns ett uttryck som heter ”fånga den fallande kniven” hoppas det inte är det jag gjort. Några köp ligger dock några kronor över vad jag gav för några dagar sen. Sen verkar det inte som om det senaste köpet går igenom. Det som är lite surt är att jag inväntade fondförsäljningen och hade tänkt köpa Höganäs men pengarna kom samma dag som uppköpet aviserades och då ville jag inte med längre. Lite otur kan tyckas men det är också sånt som gör aktiemarknaden rolig att följa. Framöver har jag tänkt köpa lite amerikanska aktier. Det är trevligt med utdelning 4ggr/år istället för att få allt i april. På sikt när/om jag börjar komma upp i lite siffror i utdelning så bedömer jag att återinvesterad utdelning kan placeras bättre då.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s