Varför ska man bli ekonomiskt oberoende?

Jag vet många som aldrig verkar ha pengar i slutet av månaden. Jag har också märkt att det är mycket färre folk i mataffären den 24e och att de köper färre varor. Så vill inte jag ha det! Jag vill alltid kunna ha möjlighet att skaffa det jag vill och behöver. Jag har alltid varit sparsam och har låga behov vilket gör det enkelt för mig. Det handlar om en livsinställning och alla måste ta sina egna val. Ett starkt minne jag har är min första lön från ett sommarjobb på ca 5000 kr (minns inte exakt). Jag köpte en jättedyr skjorta för nästan hela lönen för jag trodde att det var så man gör. Efteråt kommer jag ihåg hur otillfredställande det var att jobbat kanske 3 veckor en sommar och så var pengarna borta på en enda pryl. Sen dess har jag varit försiktig med att spendera vilket har gjort att jag har haft möjlighet att resa, ha låga bolån och ens drömma om att bli ekonomiskt oberoende.

Möjligheten att bli ekonomiskt oberoende handlar för mig om att inte vara rädd för att bli av med jobbet eller vad för galenskaper våra kära politiker kan hitta på. Stå på egna ben helt enkelt vilket jag rekommenderar alla att göra. Börja med att bygga upp en buffert 10% av lönen kan alla spara (men man kan kanske inte köpa allt samtidigt). Ju yngre du är när du börjar desto bättre…

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s